Две от най-популярните британски лица на кампанията за напускане на

...
Две от най-популярните британски лица на кампанията за напускане на
Коментари Харесай

Емблематични лица на кампанията за Брекзит заговориха за втори референдум

Две от най-популярните английски лица на акцията за овакантяване на Европейския съюз позволиха, че би било добре да се организира втори референдум за участието в общността като най-хубавия метод поддръжниците на съюза да издействат по-лека версия на Брекзит или даже изцяло да го осуетят, написа " Ройтерс ".

Според организацията мнозина в антиевропейския лагер се притесняват, че напускането най-после ще е " меко ", без ограничение на миграцията и със опазване на част от връзките на фона на разделения в обществото и отчаяние от това какъв брой е комплицирано отдръпването, както и поради възможния стопански резултат на Брекзит.

Бившият водач на Партията за независимостта на Англия (UKIP) Найджъл Фараж, който беше основна фигура в акцията за овакантяване, сподели, че става все по-склонен да допусне второ гласоподаване, с цел да се обясни дали решението е било вярно. " Може би, единствено може би, стигнах досега, в който си мисля, че би трябвало да имаме втори референдум... за участие в Европейски Съюз, " сподели той. Според него втори референдум би могъл да докара до урните доста по-голям % поддръжници на Брекзит, в сравнение с през юни 2016 г.

Малко след Фараж обаче и предприемачът Арън Банкс, съосновател на акцията Leave.EU, за който се счита, че е мобилизирал забележителна поддръжка за Брекзит, също разгласи, че поддържа концепцията за втори избор. По думите му държавното управление на Мей не се оправя да обезпечи такова овакантяване, за каквото британците са дали своят вот и съществува рискът от " несполучлив Брекзит " или " подправен Брекзит ", а министър председателят " предава нацията ", изтиквайки същинските поддръжници на напускането в ъгъла. Затова в този момент е моментът те още веднъж да заявят пред урните, че желаят " същински Брекзит ", сподели Банкс.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР