Две от най-очакваните световни продукции идват в LUCKY Дом на

...
Две от най-очакваните световни продукции идват в LUCKY Дом на
Коментари Харесай

София филм фест в Пловдив

Две от най-очакваните международни продукции идват в LUCKY Дом на киното за следващото издание на София филм фест в Пловдив. Това са „ Империя на светлината “ на Сам Мендес с Оливия Колман и „ Под слънцето “ , обрал овациите на премиите БАФТА. Освен тях в програмата има и забавни документални продукции. Фестивалът ще се организира от 17 март до 2 април.

В „ Империя на светлината “ на режисьора Сам Мендес се потапяме в магията на света на киното. Киносалон в малко градче приготвя премиера на „ Огнените колесници “, само че локалните бръснати глави вилнеят в района, на чиито декор се развива другарството сред новия чиновник Стивън и шефката на киното. Филмът е безмилостен разбор на действителността на психологичните болести. Едно увещание, че киното е групово преживяване. Филма може да гледаме на 25 март от 19:15 часа.

„ Под слънцето “ споделя за почивката на татко и щерка в турски курорт. Почивката е самодоволство, изпълнено със занимания и записи на видеокамерата на дъщерята. Но последователно стартират да се появяват проблеми. Филмът завоюва премия за режисьорски дебют на Шарлът Уелс премиите БАФТА. Прожекцията е на 29 март от 18:30 часа.

Драматична човешка история ни предлага „ Шампанско! “ . Френският филм ни споделя за ергенското празненство на Партик в района Шампан, който се събира със своите най-близки другари. Когато към тях се причислява красивата му младоженка изплуват неща, неизказани от години. Френският филм ще 18 март от 19:15 часа.

В програмата са включени и три извънредно забавни документални заглавия. „ Шинейд О‘Конър: Nothing Compares рисува портрет на популярната певица, изгряла и залязла с сложен път, с чиято история ще се срещнем с хапливи изявленията и незабравими моменти от кариерата ѝ. Прожекцията е на 30 март от 18:30 часа.

Любопитна е историята и на именития триатлонец „ Йонас Дайхман – да преминеш границата “ . Освен рекордьор в спорта, той е и фен на приключенията, а във кино лентата ще проследим едно такова – най-дългия му триатлон, околосветско странствуване с начална и последна точка: Мюнхен. Филмът е на 25 март от 17:00 часа.

В „ Извън релси “ ще се срещнем и с различен вид спорт – паркура и живота на група каскадьори в скучния английски град Гилфорд. Филмът е притежател на премията за пълнометражен документален филм в Буенос Айрес 2022 и можем да гледаме на 1 април от 17:00 часа.

„ София филм фест в Пловдив “ е част от Културния календар и се организира с поддръжката на Община Пловдив. Фестивалът ще се организира сред 17 март и 2 април. Билетите са на цена от 9 лв. и 8 лв. понижени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лв.. Пълната стратегия и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР