Две от най-големите легенди в тениса - Роджър Федерер и

...
Две от най-големите легенди в тениса - Роджър Федерер и
Коментари Харесай

Джокович подчини Федерер във велик финал на Уимбълдън

Две от най-големите митове в тениса - Роджър Федерер и Новак Джокович, изиграха популярен край на " Уимбълдън " . Двубой, който надали ще бъде пропуснат, освен поради историческите моменти, само че и за извънземната игра от двамата. Сърбинът пречупи Федерер след пет сета , три тайбрека, като последният в петия сет бе исторически за шампионата при равни 12 гейма. Освен това този край се трансформира в най-дългия финален конфликт на шампионата - 4 часа и 55 минути игра, а Джокович завоюва петия си трофей от шампионата след 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 12:12 (3).
Двамата изиграха жесток и спиращ дъха конфликт. Първият сет бе равносилен, само че по-важните точки отидоха в сметката на Джокович, а в последвалия тайбрек сподели доста по-стабилна игра и взе първия сет. Във втората част обаче играта на международния номер 1 претърпя срив и за по-малко от 25 минути Федерер изравни след 6:1 в сета.
В третия сет Ноле стабилизира играта си и частта бе равностойна, само че при резултат 5:4 за Федерер той имаше сетбол на сервис на противника си. Световният номер едно обаче избави подаването си и изравни резултата. Третият сет също се реши в тайбрек, който Джокович завоюва със 7:4. Четвъртият сет също бе за Федерер с 4:6, като петата заключителна част се трансформира в същинска драма. Двамата си размениха бързо по един пробив, а в 16-ия гейм Федерер с два аса стигна до две шампионски точки, само че Ноле избави и двете и в последна сметка проби, с цел да стане драмата цялостна . Епичната борба продължи и след 12-12 се пристъпи към първия в историята тайбрек на сингъл на Уимбълдън. Както и в предните през днешния ден, Джокович сподели по-здрави нерви и откакто поведе с 6-3, осъществя своята първа шампионска точка и постави завършек на разногласието.
Всичко най-интересно към дуела може да видите в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР