Две от най-големите жертви на новия коронавирус са човешката психика

...
Две от най-големите жертви на новия коронавирус са човешката психика
Коментари Харесай

Как да се справим със стреса по исландски

Две от най-големите жертви на новия ковид са човешката душeвност и туризмът. За да съумеят да оказват помощ и на двете по едно и също време, от туристическия ръб на скандинавските народи оферират една друга и много забавна услуга за всички почитатели на Исландия и нуждаещи се да провиснал напрежението.
 Исландия, коронавирусът и методите им за справяне с домашната изолираност и самотата
Как исландците се борят с ковид

Когато изолацията и самотата вървят ръка за ръка

Доскоро на островната страна препоръчваха да се прегръщат дървета по улици и паркове, като метод за ставяне със стрес и самотата по време на самоизолирането. Сега отново съумяха да ни изненадат с ексцентрично предложение, ориентирано към всички нас.

В доста филми сме гледали по какъв начин героите, когато всичко им пристигна допълнително, отиват на някое отдалечено място и крещят - с цяло гърло и до момента в който имат мощ. Е, в този момент всеки от нас може да се запише по какъв начин вика с цяло гърло и в действително време да види по какъв начин крясъците му огласят една от седемте авансово определени дестинации в Исландия - всичките пусти и отдалечени.

Visit Iceland has set up a website allowing people to record themselves venting their frustration. The idea is inspired by so-called scream therapy. https://t.co/LMylFGhZBd pic.twitter.com/twUfcqmzwY
— Independent.ie (@Independent_ie) July 15, 2020
Там са конфигурирани големи колони, от които нашият вик ще се чуе далеко секунди откакто сме го записали на смарт телефона или компютъра си. До нас пък ще доближи възприятието на утешение, откакто въображаемо сме се пренесли на островната страна .

Исландия е разказана като идеалното място, където да се освободим от терзанията и разочарованията, въпреки и от разстояние. " Изглежда имаш потребност от Исландия " е слоганът на акцията, която ще продължи в границите на две седмици и получи поддръжката на редица инфлуенсъри в обществените мрежи, предава Daily Mail.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Melina Sophie (@melinasophie) на Юли 15, 2020 в 10:49 PDT

В основата е концепцията за крещенето като лечебен инструмент, която се развива още през 70-те години . Главните изгоди идват от опцията да издадем мощен тон на необятно, отворено пространство. Това оказва помощ на амигдалата (част от мозъка) да се освободи от насъбрания стрес и ни обезпечава мигновено утешение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР