Две от надеждите на България за медал от Европейското първенство

...
Две от надеждите на България за медал от Европейското първенство
Коментари Харесай

Малшанс за българите в първия ден на Европейското по джудо в София

Две от очакванията на България за орден от Европейското състезание по джуди за младежи и девойки до 21 години в София Божидар Темелков и Марк Христов отпаднаха още след първите си срещи в категория 66 кг. Темелков беше надвит от Йонас Зайковски (Дания) с вадзари след 4.06 минути борба, а Христов изпусна шанса си в първите секунди на " златна точка " и от това се възползва Реда Судуоки от Франция. Младият французин надигра с ипон Христов и дълго след срещата не можеше да повярва, че е победител и отива напред.

Горан Козарев и Любомир Григоров отпаднаха при 55 килограмовите. Ясин Белаббас напусна шампионата още след първата си среща в категория 60 кг.

Нина Костова (44 кг), Габриела Димитрова и Бояна Сивкова ( 48 кг) също са навън при девойките, като единствено Димитрова записа един триумф, само че по-късно загуби и нямаше късмет да стигне най-малко до репешажите.

С публична гала в " Асикс Арена " беше намерено Европейското състезание, като над 1000 фенове станаха очевидци на неповторимото осъществяване на шопския танц от отбор " Българе ". От българска страна шефът на федерацията по джудо Иван Михалев приветства гостите от 43 страни и упълномощени 416 състезатели.

По-късно довечера ще станат ясни и първенците от първия ден в категориите, а на следващия ден ( петък) ще се изиграят срещите при девойките в кат. - 57 ( Изабела Христова и Йоана Манова), -63 ( Лидия Брънчева и Зорница Чекоратова) и -70 кг ( Полин Балева). При младежите в -73 ( Георги Граматиков и Добромир Калистерски) и -81 кг.( Кристиян Анев).

Схватките стартират в 10:00 часа и ще продължат до 17:00. Входът за аудитория в залата е безвъзмезден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР