Две от любимите имена от френското кино – режисьора и

...
Две от любимите имена от френското кино – режисьора и
Коментари Харесай

Дани Буун и Шарлот Генсбур на КЕФФ

Две от обичаните имена от френското кино – режисьора и артист Дани Буун и Шарлот Генсбур – ще забележим на огромния екран за откриващия филм на третия Комедиен европейски кино фестивал „ Истински живот “ . Фестивалът се открива на следващия ден, 29 септември, от 18:30 часа. Вълнуващата и занимателна любовна история ни среща с Тридан, който среща още веднъж своята ученическа обич – или най-малко по този начин си мисли.

В идващите дни на фестивала ще забележим общо 16 кино лентата в границите на 10 дни. Френското кино е застъпено в програмата с още две занимателни заглавия. В „ Мили Боже! “ група монахини желаят да завоюват велосипедно съревнование, с цел да съберат пари за приют – само че се оказва, че нито една от тях не може да кара велосипед. Романтичната комедия „ Процес на мир и обич “ пък ни среща с към момента влюбена двойка, която обаче непрестанно води разногласия и търсят път към помиряването.

Част от фестивала са и 5 заглавия от Италия. Два кино лентата са част от поредност – „ Най-добрите дни “ и „ Най-лошите дни “ описват за два празника в серията, която изследва човешката душа в оправянето с празниците. Освен тях ще забележим също други нови комедии от Апенинския полуостров – „ Никога не е късно за обич “ , „ Принцът на Рим “ и „ Забравих “.

В програмата влиза и едно заглавие от Белгия – H4 Z4 RD , унгарският „ Започнахме дружно “ , в който група съученици се срещат още веднъж след 10 години, и „ Нека танцът да стартира “ – испано-аржентинска продукция, която споделя за танго двойка, която се събира след дълги години разделяне.

Специално жури ще оцени част от филмите, които са в конкурсна стратегия. В журито влизат комикът Робин Кафалиев, именитата актриса Мария Статулова и телевизионният водещ Стефан Щерев. Освен тях за всички филми ще гласоподават и феновете, а най-хубавият филм ще получи премията на публиката.

Освен 12-те нови заглавия е планувана и специфична стратегия, фокусирана върху родения в Лондон английски режисьор и артист Чарли Чаплин. Всъщност филмите на легендата на черно-бялото кино в специфична цифровизирана версия ще се покажат за пръв път на огромен екран в България. Пловдивската аудитория ще има шанса да види изчистени от недостатъци и с ремастериран тон паметните „ Хлапето “ , „ Треска за злато “ , „ Светлините на града “ и „ Великият деспот “ .

Комедийният европейски кино фестивал ще се организира от 29 септември до 8 октомври, след което ще има и спомагателна стратегия. Билетите са в продажба на касите на LUCKY Дом на киното – всеки работен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Те са на цена от 10 лв., за учащи и пенсионери – по 8 лв., а карта за 5 прожекции коства 45 лв.. На уеб страницата kinolucky.com може да се види и цялостната стратегия на КЕФФ. Фестивалът се организира с поддръжката на Националния кино център.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР