Две от живите легенди на тениса Роджър Федерер и Новак

...
Две от живите легенди на тениса Роджър Федерер и Новак
Коментари Харесай

На живо: Роджър Федерер - Новак Джокович 3:1


Две от живите митове на тениса Роджър Федерер и Новак Джокович се изправят един против различен в финален мач от груповата фаза на Финалите на АТР в Лондон. Битката посред им стартира в 22:00 часа българско време и ще бъде излъчена онлайн по MAX Sport 1.

ПЪРВИ СЕТ

Джокович осъществя бекхенд-уинър по диагонала и заби първия си ас, само че когато не вкарваше първия си сервис, Федерер успяваше да влезе в разиграване и да затруднява съществено противника от главната линия. Грешка от форхенд на сърбина даде късмет за пробив, само че той след това се избави от повече неприятности, натискайки бекхенда на Маестрото. Великият швейцарец доста по-лесно завоюва своето първо подаване с много по-къси точки, като също означи първия си ас.

Джокович още веднъж не бе безапелационен на сервис, само че равнището на Федерер от главната линия бе удивително, а бекхендът му пронизваше по отличен метод отбраната на противника. Маестрото направи пробив на нула с типичния си жанр на ранно взимане на топката и пределна настъпателност в отиграванията - 2:1. Джокович направи прекрасен форхенд-уинър по противоположния диагонал и минаващ бекхенд край мрежата, с цел да поведе с 15-30 в идващия гейм, само че сервисите на Федерер по-късно го изведоха до затвърждаване на брейка.

ПРЕДИ МАЧА

Както е известно, спечелилият от този двубой ще се класира на полуфиналите в заключителния шампионат, а изгубилият ще отпадне от конкуренцията. По-рано денем Матео Беретини реализира почетна победа със 7:6(4), 6:3 над Доминик Тийм и стана пърият италианец с сполучлив дуел на Финалите на АТР, до момента в който австриецът към този момент си беше подсигурил напредък към елиминациите в Лондон.

Two superheroes.
One huge showdown.

Djokovic or Federer - who wins? pic.twitter.com/g0Q8H3ga59
— Tennis TV (@TennisTV) November 14, 2019
За 49-и път един против различен се изправят исполините на актуалния тенис, а залогът за Джокович не е единствено присъединяване на полуфиналите. Ако завоюва купата в британската столица за шести път в кариерата си, той ще има късмет да приключи годината на върха в международната класация (стига Рафаел Надал да не стигне финала).

Ноле води с 26-22 победи, като последниет пет конфликта посред им отидоха точно в неговата сметка, както и 9 от предходните 11. Един от най-паметните ще остане финалът на “Уимбълдън” 2019, когато сърбинът победи трагично с тайбрек при 12:12 в решителния пети сет, а преди този момент бе отразил два мачбола на ретур.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР