Две от големите звезди на MotoGP Марк Маркес и Енеа

...
Две от големите звезди на MotoGP Марк Маркес и Енеа
Коментари Харесай

Маркес и Бастианини пропускат старта в Остин

Две от огромните звезди на MotoGP Марк Маркес и Енеа Бастианини ще пропуснат третия кръг от сезон 2023 – Гран При на Америките на пистата COTA в Остин, Тексас този уикенд.

Маркес е със строшен пръст и претърпя интервенция след рухването си в първия кръг за сезона в Портимао, където събори и локалната звезда Мигел Оливейра. Маркес пропусна и конкуренцията в Аржентина, като се очакваше, че ще е възобновен за старта в Остин, където той има 7 победи.

Маркес беше на медицински обзор в Мадрид през вчерашния ден и лекарският екип е решил, че той към момента не е подготвен да се върне на пистата.

Бастианини също пострада в Португалия, само че в хода на спринтовото съревнование в събота, където беше съборен от падналия мотор на Лука Марини, като Енеа е със строшаване на дясната раменна лопатка. Италианецът се надяваше да започва в Остин, даже направи тест със супербайк мотоциклет, само че нощес стана ясно, че и той няма да кара в Тексас. Третият водач от MotoGP, който ще пропусне идния спортен уикенд е Пол Еспаргаро.
 Големият началник на Дукати подсети за наказването на Маркес Големият началник на Дукати подсети за наказването на Маркес
Бастианини завоюва предходната година в Остин, а за този уикенд мястото му в отбора на Дукати ще заеме тестпилотът на заводския отбор Микеле Пиро.
 Алекс Маркес съпостави Дукати с Хонда Алекс Маркес съпостави Дукати с Хонда
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР