Две от фугите на Аспаруховия мост във Варна са в

...
Две от фугите на Аспаруховия мост във Варна са в
Коментари Харесай

Фугите на Аспаруховия мост се нуждаят от спешен ремонт

Две от фугите на Аспаруховия мост във Варна са в неприятно положение. За това алармира Иван Костадинов - гражданин на града. Според него, прекосяването през металните детайли е рисково и може да докара до тежък случай на пътя. А трафикът по моста е натоварен през цялата година.

Варна

При прекосяване на колите през тези фуги, елементитe се движат свободно и основават заплаха за всички участници в придвижването.
Иван Костадинов, строителен инженер: " Може да се стигне до ПТП, защото детайлите играят и могат да повредят ходовата част на автомобила. Велосипедисти също много се движат ".
Деформационните фуги компенсират свиването и разширението на обособените детайли на моста според от атмосферните условия. Затова са значима част от структурата на оборудването.
Иван Костадинов, строителен инженер: " Далеч съм от мисълта, че оборудването е пред някакъв колапс. Това, което виждам аз, заплашва единствено придвижването ".
Иван Костадинов е забелязал казуса преди няколко месеца. От тогава положението на фугите от ден на ден се утежнява и те стават все по-опасни.
Иван Костадинов, строителен инженер: " Трябва да се направи реорганизация, по-скоро рехабилитация на пътното платно, на пешеходните зони по сходство на аквадуктите, които са на Витиня. Затваря се едното платно и се прави другото. Въпрос на организация ".
От Агенция " Пътна инфраструктура " обявиха, че мостът се намира в границите на града и според съглашение, Община Варна дава отговор за настоящата му поддръжка. От там дадоха отговор, че са упълномощили разбор за цената на ремонта на фугите, както и за ограничение на скоростта на придвижване в лентата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР