Две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с

...
Две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с
Коментари Харесай

Фирми на Васил Божков ощетили държавата с над 210 млн. лева

Две от компаниите на Васил Божков са ощетили страната с доста над 210 млн. лв.. Това стана ясно от думите на шефа на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) Георги Начев, който даде ексклузивен брифинг във връзка днешната акция в Държавната комисия по хазарта (ДКХ), оповестиха Novini.bg.

В момента финансовата ревизия се прави на съображение предписание на министъра на финансите и с моя заповед от 16 декември 2019 година. Впоследствие е постъпило разпореждане на Специализираната прокуратура по отношение на формирано досъдебно произвеждане на съображение член 145, алинея 1, точка 3 – разпореждат на АДФИ осъществяване на финансова ревизия с предмет инспекция за правомерност на получените доходи, дължими държавни такси и вноски за обществено отговорно държание от страна на записаните
хазартни оператори и осъществения надзор от страна на ДКХ за интервала 2014-2019 година, разясни Начев.

Това, което е друго от първичния предмет, са вноските за обществено отговорно държание и срокът, който се ревизира - с една година обратно, от 2014 година. Това е всъщност законовото съображение на АДФИ да участва в ДКХ и да прави тази финансова ревизия, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР