Две от чудотворните съставки на домашните маски се срещат в

...
Две от чудотворните съставки на домашните маски се срещат в
Коментари Харесай

Зимна терапия за изтощена коса с кокосово масло и мед

Две от чудотворните съставки на домашните маски се срещат в тази рецепта, с цел да обезпечат на косата ви оптимално поддържане и хидратация.

Кокосовото масло изцяло е заслужило своите челни позиции във всяка DIY лечения, а ние нееднократно сме си говорили за безбройните способи, по които можем да го използваме в грижата за хубостта. Факт е, че то е изключително уместно за косата, защото, за разлика от другите естествени масла, не утежнява кичурите и не ги омазнява. Цветът му пък го прави добър избор за русокоските, чиито изсветлени кичури могат да пожълтеят от потребление на естествено жълти олиа. Кокосовото масло може да се употребява като терапия преди и след измиване, под формата на маска или еликсир без измиване. Днес ви предлагаме рецепта за първото:

Какво ще ви е нужно:
1 с.л. кокосово масло
1 с.л. занемарен мед
тиган
купа за разбъркване

Сложете съставките в тигана и ги загрейте напълно леко, на слаб огън. Това е спомагателна стъпка, като топлината ще разреши на фоликулите на косъма да се отворят, с цел да обхванат съставките в дълбочина. В взаимозависимост от това дали косата ви е по-дълга, можете да увеличите съставките.

Маската може да се нанася както на суха, по този начин и на мокра коса, въпреки че ще откриете, че е много по-лесно, когато кичурите ви са леко влажни. Разделете косата на разнообразни браншове и не пестете от сместа, нанасяйки по дължините чак до краищата на косата. Именно там би трябвало да се фокусирате, като нанесете една концепция повече артикул. Използвайте гребен, който ще помогне на маската да се разпредели отмерено и на всички места.

След като се уверите, че сте нанесли маската на цялата коса (избягвайки корените), приберете гривата си в кок и оставете съставките да подействат най-малко 40 мин. Нашият съвет е колкото по-дълго, толкоз по-добре. Можете да употребявате и шапчица за баня, която в допълнение да загрее косата ви, до момента в който чакате.

Под душа измийте косата си както нормално, само че въпреки всичко не забравяйте балсама. Веднага откакто изсъхне ще видите забележителна смяна в положението на кичурите ви, въпреки че би трябвало да нанасяте маската постоянно, с цел да има дълготраен резултат. Старайте се да я употребявате най-малко един път в седмицата. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР