Две оставки има в Народния театър - на Захари Карабашлиев,

...
Две оставки има в Народния театър - на Захари Карабашлиев,
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър съобщи за натиск за назначения от Минеков

Две оставки има в Народния спектакъл - на Захари Карабашлиев, който към този момент е напуснал, и на Явор Гърдев, с който текат диалози и е в тримесечно предупреждение. Това сподели шефът на Народния спектакъл Васил Василев, който бе на чуване в Комисията по просвета и медии в Народното събрание.

Оставки на пиара и шефа няма да има на този стадий, стана ясно от думите на самия Василев. Коментарът му е след абсурда с назначената за пиар в Народния спектакъл - пиарката на Движение за права и свободи Велислава Кръстева. По проблема работи вътрешна комисия.

По време на самата Комисия шефът прочете специфична декларация във връзка абсурда. От нея стана ясно, че върху Васил Василев е оказван " политически напън за назначения посредством шефовете на културни институти от страна на служебния министър Велислав Минеков.

" Не желая да върша лустрации, политически назначения в Народния спектакъл няма, назначения стават единствено от мен и няма друга форма на напън ", безапелационен бе в отговор на въпрос той.

По абсурда с Велислава Кръстева шефът разяснява, че " персонален спор е трансфорат в политически ", а тя е поканена на длъжността поради добър метод и целенасоченост. Александър Морфов, основен режисьор на театъра, също не поставял условия за партийна и политическа принадлежност.

Василев разказа, че е бил " стъписан от спора сред двамата ", той обаче е обезпокоен от персоналната интервенция на служебния министър на културата Велислав Минеков в театъра.

" Минеков се пробва да кадрува в националните културни институти - не съм планувал численост за политкомисари, няма по какъв начин да извърша броя, както той го прави в НДК ", се споделя в декларацията на Васил Василев.

От името на артистите Валери Йорданов показа зов, в който се споделя, че " нещата в Народния спектакъл не са по този начин, както наподобяват в профил и желаят да се прекъсне нападението върху Александър Морфов и върху институцията Народен спектакъл ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР