Две основни групи въпроси трябва да бъдат поставени и дискутирани,

...
Две основни групи въпроси трябва да бъдат поставени и дискутирани,
Коментари Харесай

КЗП: Българските производители не трябва да бъдат поставяни от големите вериги в неблагоприятно положение

Две съществени групи въпроси би трябвало да бъдат сложени и дискутирани, когато става дума за обезпечаване по-добрата реализация на българските артикули в комерсиалната мрежа на огромните задгранични вериги у нас. На първо място, правилните връзки сред търговците, които вземат участие в целия развой – от производството, през доставката, до предлагането на пазара на дадените артикули в тези вериги. И по-големият въпрос – връзките сред консуматор и търговец: да няма заблуждаващи нелоялни търговски практики, да се продават артикули единствено в период на валидност и да не се позволява в магазинната мрежа на въпросните вериги да се продават артикули с по-лошо качество, в сравнение с в магазините им в някоя друга страна в Европа.

Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред телевизия „ Алфа ” във връзка планувана за втората половина на месец май среща на високо равнище сред представители на държавната власт и на огромните вериги, опериращи на българския пазар.

„ В това отношение би трябвало да се работи. От предишните години знаем, че имаше много неприятни случаи, в които родни производители недоволстваха, че са сложени при неравноправни условия, доставяйки своите артикули до огромните, най-често интернационалните вериги ”, разяснява Маргаритов. Той напомни, че бяха направени промени в законодателството за препятстване на този развой, които и все още работят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР