Две оферти за патрулен кораб на Военноморските ни сили са

...
Две оферти за патрулен кораб на Военноморските ни сили са
Коментари Харесай

Две оферти за патрулен кораб за ВМС са получени във военното министерство

Две предложения за патрулен транспортен съд на Военноморските ни сили са получени в Министерството на защитата.

Днес в 13.00 ч. завърши удълженият период за подаване на предложения по този план . Едната оферта е на немска, другата - на италианска компания. Това заяви вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов пред публицисти на церемонията за приемане на вертолет AS 365N3 " Dauphin " (Дофин ).

Предстои отваряне, оценка и класиране на офертите от междуведомствената работна група, посочи той.

Новият вертолет ще влезе в състава на Морската вертолетна авиобаза " Чайка " . Каракачанов призна, че този вертолет е в следствие от дълъг и безценен спор сред " Еърбъс Хеликоптерс " и българската страна. Постигнахме едно рационално и преференциално за двете страни решение, с което нашият флот се снабдява с един нов хеликоптер , сподели Каракачанов.

" Придобиването на въоръжение на новия хеликоптер е от значително значение за повишение на качествата на нашия флот и за увеличение на опциите на морската ни авиация ", акцентира министърът на защитата.

Според него с този вертолет военните ни моряци ще имат убеденост при осъществяване както на главната задача по отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на България, по този начин и на съюзнически ни отговорности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР