Две обединения подадоха оферти за участие в процедурата за избор

...
Две обединения подадоха оферти за участие в процедурата за избор
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ ЕАД отвори ценовите оферти за избор на изпълнител за изграждане на две компресорни станции


Две обединявания подадоха предложения за присъединяване в процедурата за избор на реализатор за създаване на две компресорни станции, оповестиха от „ Булгартрансгаз “.

Това са:

- Д3ЗД „ Расово – Провадия Конституционен съд “, с участници в обединяването „ КЛИМАТРОНИК “ ЕООД, ЗАО „ АЛВОРА “, ТОВ „ ПОЛТАВАСПЕЦМОНТАЖ “ и ТЕК – КУАТРО АД,

и

ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “, с участници в обединяването Ферощал Индустрианлаген ГмбХ, „ Главболгарстрой “ АД и „ Главболгарстрой Интернешънал “ АД.

Офертите и на двамата участника дават отговор на условията на възложителя от документите за присъединяване и комисията е направила оценяване по другите индикатори от методиката за сложна оценка, разнообразни от ценовите индикатори.

Предложената най – ниска обща цена за осъществяване предмета на поръчката е на участника ДЗЗД „ ФЕРОЩАЛ БАЛКАНГАЗ “ и е в размер на 179 377 777.00 (сто седемдесет и девет милиона триста седемдесет и седем хиляди седемстотин седемдесет и седем) евро без Данък добавена стойност.

Предложената от участника Д3ЗД „ Расово – Провадия Конституционен съд “ цена е в размер на 369 094 882,05 (триста шестдесет и девет милиона деветдесет и четири хиляди осемстотин осемдесет и два лв. и пет стотинки) лв. без Данък добавена стойност.

Комисията за осъществяване на процедурата на закрито съвещание ще прегледа ценовите оферти и приложенията към тях с оглед преценка дали същите са съобразени с условията на възложителя.

За резултатите от работата си комисията ще изготви отчет до възложителя.

Икономически най-изгодната оферта ще бъде избрана въз основа на определения аршин за възлагане „ оптимално съответствие качество/цена “, според справедливи индикатори, включващи периоди за осъществяване, индикатор обвързван с работата на газотрубинните мотори, ценови параметри и % на оскъпяване по отношение на разсроченото заплащане.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 351 635 657.46 лв. без Данък добавена стойност (триста петдесет и един милиона шестстотин тридесет и пет хиляди шестстотин петдесет и седем лв. и четиридесет и шест стотинки).

С провеждането на процедурата „ Булгартрансгаз “ ЕАД съблюдава своите отговорности от обновената Енергийна тактика на Република България, според новия раздел VII “Обезпечаване сигурността на доставките, обезпечаване на ликвиден и конкурентен пазар на природен газ и развиване на газопреносната инфраструктура”.

Реализацията на поръчката цели повишение сигурността на доставките на природен газ за страната и района на Югоизточна Европа, както и затвърждаване ролята на България като директен център в Европейския съюз.

Обществената поръчка е с название „ Инвестиционно планиране, доставка на нужните материали и съоръжение, създаване и въвеждане в употреба на стадий „ Конституционен съд „ Расово “ и стадий „ Конституционен съд „ Нова Провадия “ към обект „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбска граница “ и референтен номер 190-038.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР