Две новини на тема газ и гориво дойдоха в един

...
Две новини на тема газ и гориво дойдоха в един
Коментари Харесай

Volkswagen: Няма да правим коли на газ

Две вести на тематика " газ и гориво " пристигнаха в един и същи ден. В Русия, в Южно-Сахалинск, на 2 март бе открита двудневна конференция за „ прехода към потреблението на природен газ като моторно гориво ". А в Германия, в Дюселдорф, немският вестник " Ханделсблат " разгласява публикация, в която споделя, че Volkswagen (VW), най-големият автомобилостроител освен в Европа, само че и в света, " се сбогува с природния газ ", съобщи БГНЕС.
19 модели на CNG на VW, Audi, Skoda и Seat
В изявление за " Ханделсблат " шефът за развиване на VW Франк Уелш разгласи, че концернът стопира създаването на нови модели леки коли, употребяващи сбит природен газ (CNG). Пускането на 19 модели на марките VW, Audi, Skoda и Seat с съоръжение за действие на газ, ще продължи, само че " няма да има нови генерации от тези коли ". Така че в най-хубавия случай остават 7 години за колите на CNG , тъй като тъкмо толкоз нормално е животът на такива коли, отбелязва изданието.
Само че след пет години в Европа следва да бъде въведен нов екологичен стандарт Euro 7 (Евро 7), а редица VW мотори с газово зареждане към този момент няма да дават отговор на по-строгите стандарти за излъчвания, отбелязва изданието. След изказванията на Франк Уелш стана ясно, че концернът няма да модернизира сходни мотори, харчейки за това десетки милиони евро. Така че е изцяло допустимо VW да изключи производството на газови коли по-рано, изключително в случай че размерът на продажбите продължава да понижава, предизвестява " Ханделсблат ". " Ди Велт " също писа за извънредно ниското търсене в Германия на леки коли, употребяващи газови мотори седмица по-рано в публикацията " Краят на колите на природен газ ".
Продажбите на немски коли за газ падат
За 2019 година, в Германия, която е най-големия авто пазар в Европа, са регистрирани единствено 7 623 нови коли на пропан-бутан, което е с 29,4 % по-малко спрямо година по-рано. Това е 0,2 % от общите продажби. В същото време броят на автомобилните компресорни станции за зареждане с газ, които и по този начин са толкоз малко в Германия, е намалял още повече: от 867 през 2018 година до 837 сега.
Област Сахалин желае да половината от колите там на газ
Трябва обаче да се подчертае, че тази компания е ангажирана на европейския пазар, както и компанията „ Газпром гориво за мотори на газ “ вътре в Русия, освен със сбит, само че и полутечен природен газ (LNG). Това гориво се употребява като предписание не от коли, а от камиони (както и кораби) и то, за разлика от CNG, се смята за много обещаващо, само че в публикацията на " Ханделсблат " не се приказва за това. Тя е отдадена единствено на коли на CNG и идното излизане от този пазар на главния производител Volkswagen и всички негови дъщерни марки. В резултат на това в този сегмент от огромните играчи ще остане единствено Fiat Chrysler.
Но огромният въпрос е дали италиано-американската компания, изключително след плануваното обединение с френската група PSA (Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall), ще продължи да служи на ниша, която международният водач в сектора смята за безперспективна? Дори и Италия, родината на Fiat, да остане и до през днешния ден, с огромен марж от Германия, най-важният пазар за коли с бензин. Общият им брой по пътищата на страната към този момент е към 1 милион.
Между другото, точно Италия се готви да настигне и даже да надмине прехвърлянето на транспортни средства на газово моторно гориво Сахалинска област, заяви нейният вицепремиер Владимир Сидоренко на конференция в Южно-Сахалинск, оповестява порталът Skhalin.info. Въпросът е да се трансферира половината от всички коли в района на газ в границите на пет години, написа ТАСС. Губернаторът на района Валери Лимаренко разгласи, че управляващите ще компенсират жителите на 100 % за разноските за съответното преоборудване на техните коли. С други думи, те ще го създадат гратис за сметка на бюджета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР