Две нови заглавия се присъединяват към извънконкурсната програма на 77-ото

...
Две нови заглавия се присъединяват към извънконкурсната програма на 77-ото
Коментари Харесай

Педро Алмодовар се завръща с Тилда Суинтън на кинофеста във Венеция - slava.bg

Две нови заглавия се причисляват към извънконкурсната стратегия на 77-ото издание на Международния кинофестивал във Венеция, който ще се организира онлайн от 2 до 12 септември в Лидо, разгласи шефът на форума Алберто Барбера.

Единият е новият филм на Педро Алмодовар The Human Voice („ Човешкият глас “) по пиесата на Жан Кокто в осъществяване на актрисата Тилда Суинтън. Той е сниман и инсталиран за рекордно малко време след рухване на рестриктивните мерки, свързани с пандемията от ковид. „ Ентусиазиран съм да се върна във Венеция в тази особена година, в която COVID-19 е нежелателен посетител. Всичко ще бъде друго и нямам самообладание да го усещам персонално.

Чест е да съпровождам Тилда по времето, когато тя ще получи своята заслужена премия („ Златен лъв “ за изцяло творчество – б.р.). „ Човешкият глас “ е удостоверение за нейните неизчерпаеми регистри като актриса. Беше същински театър да я дирижирам “, акцентира испанският кинематографист.

Филмът, за който Алмодовар от десетилетия мечтае, е свободна акомодация на оригинала на Кокто: историята на обезверена жена, която чака телефонно позвъняване от обичания си, който преди малко я е изоставил. Това е първият филм на Алмодовар на британски език.

Другото заглавие е One Night in Miami („ Една нощ в Маями “), холивудска продукция, режисьорски дебют на актрисата носителка на „ Оскар “ Реджина Кинг. „ Наложи се да се ощипя дали не сънувам, когато разбрах, че съм попаднала в селекцията на влиятелния кинофестивал във Венеция “, признава тя.

Според шефа Алберто Барбера филмът й е в безспорен синхрон с настроенията в обществото от последните месеци и нуждата да бъде преборена всяка допустима форма на расизъм. Действието в лентата се развива в нощта на 25 февруари 1964 година, когато младият Касиус Клей (приел по-късно исляма и името Мохамед Али) става новият международен първенец по бокс в тежка категория.

Докато ликуващата навалица чества в Маями Бийч неговата победа, поради тогавашните закони на расова сегрегация самият той не може да остане там и се оттeгля в мотел в един от кварталите за чернокожи в Маями с трима другари. Те посрещат утрото решени да изградят нов свят за себе си и за своята общественост. В ролята на Касиус Клей е тъмнокожият артист Ели Гори.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР