Две нови вирусологични лаборатории започват работа от днес. Те са

...
Две нови вирусологични лаборатории започват работа от днес. Те са
Коментари Харесай

Две нови лаборатории за изследване на COVID-19 започват работа

Две нови вирусологични лаборатории стартират работа от през днешния ден. Те са в Плевен и в най-голямата незабавна болница – „ Пирогов “.

И двете ще обработват PCR проби на изследвани жители за съществуване на короавирус.

Снимка: btvnovinite.bg

Досега настоящите 8 лаборатории обработиха близо 16 000 проби, като най-вече проби са направени в Националната референтна лаборатория - 5037 и тази към Военно-медицинската академия - 2787.

Снимка: btvnovinite.bg

В новата лаборатория в „ Пирогов “ ще работят петима учени от катедрата по молекулярна биология на Българска академия на науките, ръководени от професор Ива Угринова.
Учени от Българска академия на науките оказват помощ в битката против ковид в лаборатория на „ Пирогов “ За 24 часа ще се обработват по 50 проби
Така болничното заведение ще може да покрие две смени на работа. За денонощие ще се обработват по 50 проби, описа професор Магдалена Лесева.

Оборудването в лабораторията е най-съвременното към този момент, добавя екипът.

Към средата на седмицата ще бъдат открити още две лаборатории - в Пловдив и в столичната " Александровска " болница, и по този начин ще могат да се обработват към 3 000 проби на дневно.

Коронавирусът и България Съветите на лекарите: Как да се предпазим от COVID-19 Заради ковид в „ Спешна помощ “: РЗИ ревизира 600 фамилии в София Може ли полицията да те глоби… за вървене по улицата 7 са доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 от Спешната помощ Една нетрадиционна фотосесия в разгара на пандемията Д-р Александър Симидчиев: Медицинският съвет продължава да работи, само че импровизирано Българското приложение за надзор на COVID-19 ще е налично от през днешния ден COVID-19 взе още две жертви у нас в неделя Заместник-директорът на ВМА: Наистина всичко ще бъде наред Коментар на водещия: Битка с времето Белоградчишката болница остана без лекари в рецесията 9 чиновници на реда са дали позитивни проби за ковид Иван и Андрей: Концертът #ПомогниОтВкъщи е метод да подкрепим най-засегнатите от рецесията Д-р Ненков: Как се оправя ген. Мутафчийски е видно от броя на умрелите от COVID-19 Корнелия Нинова: Управляващите работят на правилото „ проба – неточност “ 522 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Полицейска обсада в квартал „ Луковица “ в Пещера Правната комисия гледа на второ четене удължаването на изключителното състояние България няма да дерогира Конвенцията за отбрана на правата на индивида към този момент Предпазват ли ни текстилните маски от ковид?
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 541 10 21 39 Света 1 288 525 15 663 70 570 272 074 Заразени* Нови Починали България 541 10 21 Света 1 288 525 15 663 70 570
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР