Две нови огнища на африканска чума по свинете са открити

...
Две нови огнища на африканска чума по свинете са открити
Коментари Харесай

Нови 2 огнища на африканска чума в област Разград

Две нови огнища на африканска чума по свинете са открити в област Разград, заяви доктор Юлиян Йорданов от Областната дирекция по сигурност на храните на съвещание на Областната епизоотична комисия.

Той посочи, че случаите на заболяването са при отстреляни диви свине на територията на Търговско предприятие ДГС " Сеслав " -Кубрат в землищата на исперихското село Белинци и самуилското Пчелина.

Със заповед е стеснен достъпът до горски територии, попадащи в подзона А - 3-километровата зона към откритите случаи. В региона, в който е наложена възбраната, могат да се правят неотложни действия по ред и условия, избрани от Областната епизоотична комисия. Срокът на деяние на заповедта е до 6 декември в това число, изясни доктор Йорданов.

Директорът на Държавното горско стопанство " Сеслав " инж. Тони Димитров съобщи, че сега на територията на ведомството не се правят дърводобивни действия. По думите му на видни места са сложени табели за обозначаване на инфектираната подзона.

Инж. Димитров сподели още, че за проучване във ветеринарна лаборатория са изпратени още 10 проби от отстреляни животни на територията на стопанството. Очакват се резултатите от проучванията за африканска чума по свинете да бъдат подготвени на следващия ден, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР