Две нови компании под шапката на AlphabetКомпанията собственик на Гугъл

...
Две нови компании под шапката на AlphabetКомпанията собственик на Гугъл
Коментари Харесай

Две нови компании под шапката на „Alphabet”
Компанията собств

Две нови компании под шапката на „ Alphabet ”
Компанията притежател на Google – „ Alphabet ” съобщи, че ще разшири портфолиото си от услуги със основаването на две нови компании. Едната е за самостоятелни дронове за доставка, а другата за интернет мрежа свързвана посредством балони.

Това известие значи, че планът „ Loon ” за създаване на балони и планът „ Wing ” за създаване на дронове ще бъдат обособени компании.

„ Wing ” и „ Loon ” бяха част от отдела Х на „ Alphabet ”, който е прочут със основаването на планове с евентуално въздействие над нови браншове.

„ Работата на Х е да основава нови технологии и да строи мостове от концепцията до една работеща структура ”, съобщи „ капитанът ” на отдела Х - Астро Телър.

„ Сега основополагащата технология за плановете „ Loon ” и „ Wing ” е подготвена и те са подготвени да покажат продуктите си пред света ”, споделя още Телър.

„ Alphabet ” и преди е „ дипломирала ” свои разработки, като планът „ Waymo ” за самостоятелен автомобил или учещия живота план „ Verily ”.

„ Wing ” създава самостоятелно задвижвани дронове за доставки, които целят да понижат потреблението на изкопаеми горива в изискванията на трафик в градска среда, както и да оказват помощ за доставката на хранителни запаси и материали в сериозни условия. Джеймс Бъргес е назначен за директорски шеф на компанията.

„ Loon ” от своя страна строи мрежа от балони, които да пътуват до ръба на атмосферата, с цел да разширят връзката с интернет в зони, където сега услугата не се поддържа, както и в региони, наранени от катаклизми и естествени бедствия. Изпълнителен шеф на компанията ще бъде Алистър Уестгар.

Междувременно „ Alphabet ” държи още скрити козове в ръкава си.

Телър съобщи, че с помощта на тези придвижвания, компанията ще може да се концентрира върху нови завършения и продължаващи планове, в това число Google очилата, планове свързани с роботика, безжично свързване и оптическа връзка. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР