Две нови жертви взе коронавирусът у нас с днешна дата

...
Две нови жертви взе коронавирусът у нас с днешна дата
Коментари Харесай

Две нови жертви на коронавирус у нас

Две нови жертви взе коронавирусът у нас с днешна дата - това са дами на 60 и 75 години с съпътстващи болести, оповестиха от здравното министерство. Те са издъхнали в " Пирогов ". Така умрелите българи, в резултат на болестта, станаха 20 души.

75-годишната пациентка е страдала от съпътстващи болести, измежду които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония. По-младата жена, която е била на 60 година, е страдала от чернодробна непълнота, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били сложени на апаратна вентилация, само че се е стигнало до летален излаз.

От Националния действен щаб сутринта оповестиха за 49-годишен мъж, приет в болница в тежко положение в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, което е наложило да бъде интубиран, само че по-късно е умрял късно нощес.

531 са към този момент доказаните случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния действен щаб. През деня са потвърдени още 9 нови случая, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите не престават да работят.

210 са лицата с доказан COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР