Две неродени бебета са били оперирани в утробата на майка

...
Две неродени бебета са били оперирани в утробата на майка
Коментари Харесай

Две бебета бяха оперирани в утробата на майка си

Две неродени бебета са били оперирани в утробата на майка си седмици преди да се появят на бял свят. Такъв вид интервенция е направена за пръв път във Англия, оповестява BBC. Медицински екип от 30 души е направил гръбначна интервенция на неродените в Университетската болница в Лондон. Бебетата са имали заболяване, наречено спина бифида. Това е вродена особеност в развиването на гръбначния дирек и гръбначния мозък, при която има отвор в гръбначния канал, през който е допустимо да изтече част от гръбначния мозък. Обикновено болестта се третира след раждането, само че колкото по-рано стартира лекуването, толкоз по-добре за дълготрайното здраве на детето.
Операцията в Лондон е първата за страната. Такива се вършат на други места в чужбина и майките трябваше да пропътуват стотици и даже хиляди километри – до лечебни заведения в Съединени американски щати, Белгия и Швейцария, написа Център за отбрана на правата в опазването на здравето.
Британските лекари оперирали в продължение на 90 минути. Медиците отворили матката и съединили двете елементи на гръбначните стълбове на неродените. Самата процедура е рискована, тъй като може да провокира прибързано раждане. Лекарите работят върху способи, които от ден на ден да понижат тази опция.
Според статистиките над 200 деца се раждат по света със спина бифида всеки ден. По време на първия месец от вътреутробното развиване в ембриона се образува конструкция, наречена неврална тръба, от която след това се развиват гръбначният дирек и централната нервна система. При спина бифида прешлените, които покриват гръбначния мозък, не се подписват вярно. Точните аргументи за това не са открити изрично, само че е несъмнено, че най-големият рисков фактор за появяването на спина бифида е непълен банкет на фолиева киселина преди и по време на бременността.
Медиците във Англия обаче са безапелационни, че осъществяването на революционната интервенция на територията на страната е нещо прелестно, тъй като по този начин разноските понижават доста, защото бъдещите майки не би трябвало да пътуват в чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР