Две неправителствени организации и Софийската адвокатска колегия изпратиха до Висшия

...
Две неправителствени организации и Софийската адвокатска колегия изпратиха до Висшия
Коментари Харесай

Иван Гешев трябва да отговаря за Пеевски и емоциите си

Две неправителствени организации и Софийската адвокатска гилдия изпратиха до Висшия правосъден съвет 30 въпроса, които да бъдат заложени на претендента за основен прокурор Иван Гешев. " Антикорупционен фонд " и Институтът за пазарна стопанска система (ИПИ) питат дали прокуратурата има съображение да подложи на разпит на Делян Пеевски по мегаделото " КТБ ". По това дело Иван Гешев е наблюдаващ прокурор. Софийските юристите се интересуват от прочувствените прояви в претендента за началник на държавното обвиняване около проблема " Полфрийман ".

Изслушването и гласуването на кандидатурата на единствения номиниран за основен прокурор ще се проведат в един ден – 24 октомври. Решението се взема от Пленума на Висшия правосъден съвет, а указът за назначение е в ръцете на президента Румен Радев.

" Антикорупционният фонд " и ИПИ напомнят какъв брой значимо е прокурор Гешев да отговори на всички вероятни въпроси.

" Отговорният метод изисква на претендента Гешев да бъдат заложени въпроси от името на гражданското общество, на научните и професионалните среди, както законът повелява. За страдание по забележителна част от въпросите господин Гешев мълчи ", разяснява Бойко Станкушев, който е шеф на " Антикорупционния фонд ".

Неправителствените организации задават 10 въпроса на претендента. Освен за Делян Пеевски, има запитване и за спорно изявление на Иван Гешев от лятото на тази година. Тогава той дефинира изборите на основен прокурор като " кална " битка и добави, че знае за " купени магистрати, политици и публицисти ". Сега Гешев е питан какво е сторила прокуратурата по тематиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР