Две неизвестни лица с камион-вишка свалиха днес украинското знаме от

...
Две неизвестни лица с камион-вишка свалиха днес украинското знаме от
Коментари Харесай

МВР допусна Възраждане да свали украинското знаме от сградата на СОС

Две незнайни лица с камион-вишка смъкнаха през днешния ден украинското знаме от балкона на кабинета на столичния кмет Йорданка Фандъкова на постройката на Столичната община, съобщи в. Сега. На свалянето участваха депутати от парламентарната група на партия " Възраждане ", след което разпратиха имейл, че те се виновни за акцията.

 Знамето бе качено на фасадата на общината с решение на Столичния общински съвет от 21 април. Според националистическата партия, на чиито манифестации постоянно се вее и съветското знаме, знаме на непозната страна не може да се вее пред Столичната община.


Акцията на " Възраждане " бе следена от полицията, която охранява постройката на " Московска " 33. Нито един представител на реда обаче не се намеси и не попречи на дейностите на хората с вишката. Вчера още веднъж с помощта на бездействието на Министерство на вътрешните работи последователи на " Възраждане ", водени от водача им Костадинов, провалиха позволена акция по пакетирането на Паметника на руската войска с българското и украинското знаме. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи отхвърлиха коментар към този момент.

От пресслужбата на общината оповестиха, че десетина минути след случая украинският байрак още веднъж е бил качен на балкона на кабинета на Фандъкова. Представителите на кмета обаче не разясниха за какво са позволили махането. По-късно ръководителят на СОС Георги Георгиев (ГЕРБ) даде брифинг, на който дефинира случая като " трагикомичен ".

  " Ами те на следващия ден ще вземат вишка и ще смъкват коледната декорация. В 5-о РПУ тече към този момент следствие. Това е вандалски акт, само че аз не съм проверяващ орган. Сигурно в новата история на Европа няма различен подобен случай ", сподели Георгиев и оправда пасивността на служителите на реда с депутатската карта, която посочил един от присъстващите от " Възраждане ". " За това ли им служат картите? За това ли са определени за депутати?! ", възмути се Георгиев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР