Две нефтопреработващи компании от Южна Корея - , SK Innovation

...
Две нефтопреработващи компании от Южна Корея - , SK Innovation
Коментари Харесай

Азиатски купувачи започват да се отказват от шистовия петрол от САЩ заради примеси


Две нефтопреработващи компании от Южна Корея -, SK Innovation Co. и Hyundai Oilbank Co. Са се отказали от към този момент закупения шистов нефт от Съединени американски щати, поради примеси, които затрудняват по-нататъшната преправка на горивото, оповестява Bloomberg, базирайки се на осведомени източници.
Както отбелязва организацията, комплицираната мрежа от тръбопроводи, складове за нефт и експортни терминали, осигуряващи доставката на шистов нефт от Съединени американски щати основават главоболия на някои от азиатските купувачи на шистов нефт от Съединени американски щати, защото покачват рисковете от замърсяване на горивото по време на превозване и предпазване.

Заради дефицит на инфраструктура, десетки залежи в Съединени американски щати са принудени да употребяват едни и същи магистрални тръбопроводи и складове за нефт за прекомерно разнообразни сортове нефт. В резултат, петролът може да бъде нечист както от останки от други типове горива, по този начин и с химикали, употребявани за ликвидиране на резервоарите или за стабилизиране на въглеводородите.

В Близкия Изток логистичната верига на доставки наподобява сносно, защото там за всеки тип нефт всекидневно има и лична инфраструктура, която не се позволява за потребление на различен тип гориво, излиза наяве от обявата на организацията.

В нефтения кондензат от шистовите залежи от Съединени американски щати се срещат такива примеси, като артикули за окисляване, метали, очистващи субстанции, декларира старши вицепрезидента на южнокорейската Hanwha Total Petrochemical Co. Себастиан Барие. По думите му, заради това пораждат неясноти във връзка с качеството на доставките от Съединени американски щати, за разлика от тези от Близкия Изток, където качеството остава положително.

Петрол за SK Innovation и Hyundai Oilbank е трябвало да постъпи от находището Eagle Ford в Тексас през януари и февруари, като продава е била компанията BP Plc., само че качеството не се е харесало на купувачът. Поне един от товарите е бил пренасочен към Китай, където е бил добит от компанията Sinochem Hongrun Petrochemical Co. С друга настройка на нефтопреработващия цех и надлежно и с друго качество за нефта.
Все отново до момента в който доставката на шистов нефт от Съединени американски щати съдържа примеси, от южнокорейските компании считат, че петролът от крайбрежието на Мексиканския залив е с по-добри характерности.

Съединени американски щати усилиха експорта на нефт с съвсем 100 хиляди барела дневно в края на 2012 година до 2,5 млн. барела дневно. През декември предходната година Южна Корея бе най-големият покупател на американски нефт транспортиран по море, като придобиваше приблизително 550 хиляди барела дневно – над 20 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР