Две наркооранжерии с огромно количество канабис разкриха край село Хан

...
Две наркооранжерии с огромно количество канабис разкриха край село Хан
Коментари Харесай

Разбиха наркооранжерии с близо 30 кг канабис

Две наркооранжерии с голямо количество канабис разкриха край село Хан Крум.

При обход в дребните обитаеми места криминалисти от полицейското ръководство във Велики Преслав усетили аромат на марихуана, който идвал от оранжерии край основния път от Силистра за Ямбол.

Обектът бил следен няколко дни до през вчерашния ден сутринта, когато там влезнал 49-годишен мъж от Шумен.

При претършуване на обекта в две от оранжериите криминалистите попаднали на общо 551 засадени канабисови растения . Те са иззети.

При обиск на помещение, което служело за сушилня, са открити 885 полусухи стебла и съцветия канабис. В три кашона са открити още 414 сухи стръкa. Общото тегло на конфискуваната дрога е 27 кг.

В хода на формираното досъдебно произвеждане бил претърсен домът на различен шуменец - мъж на 43-години. Там полицията разкрила 339 нелегално притежавани боеприпаса без разрешителни.

При следствието било открито, че 49-годишният мъж има подписан дълготраен контракт за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а 43-годишният - контракт за прилагане на парцела, подписан с по-възрастния.

И двамата мъже са престъпно проявени.

43-годишният има наложена пробация през 2014 година за подправяне на документи. Той е арестуван за 24 часа.

49-годишният има общо 4 присъди - за нанесена телесна щета, за кражба, за шофиране в период на наложено административно наказване и за шофиране в нетрезво положение. Мъжът е арестуван за 72 часа и е притеглен като обвинен за развъждане на наркотични субстанции за разпространяване.

Работата по случая продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР