Две мощни експлозии станаха факт в авиобаза северно от иракската

...
Две мощни експлозии станаха факт в авиобаза северно от иракската
Коментари Харесай

Експлозии във военна база в Ирак, където има и американски военни

Две мощни детонации станаха факт в авиобаза северно от иракската столица, заяви телевизионният канал " Ал Сумария ", съобщи БГНЕС.
Инцидентът е станал в северните околности на град Тикрит, в лагера на военновъздушните сили " Шпикер ", наименуван още Маджеда ал Тамими, където са ситуирани както иракски, по този начин и американски войски. " Точно в 23:00 две детонации станаха във въздушната база в провинция Салах-ед-Дин. След това избухна мощен пожар, който беше локализиран от бригадите на гражданската отбрана, пристигнали на мястото. По предварителни данни няма жертви ", се споделя в известието, без да се показва каква е повода за детонациите.
Този случай на боен обект е вторият през последните няколко часа. По-рано три ракети се взривиха на територията на иракската база Ал Таджи, покрай Багдад, където също са ситуирани американски войски. По-късно силите за сигурност публично оповестиха, че обстрелът е предизвикал съществени вреди на един от вертолетите на армията, както и на складовете за оръжие. Не се оповестява за жертви.
През последните месеци иракските бази, където бяха ситуирани или не престават да бъдат ситуирани задгранични военни чиновници, най-вече американски, както и посолството на Съединени американски щати в Багдад, бяха подлагани неведнъж на ракетни офанзиви. Тяхната активност се усили доста след убийството на командира на иранските специфични елементи Ал-Кудс Касем Сюлеймани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР