Две момичета са първите оказали помощ след тежката катастрофа на

...
Две момичета са първите оказали помощ след тежката катастрофа на
Коментари Харесай

Емоционален разказ на две момичета, попаднали в адската катастрофа на АМ Тракия

 Две девойки са първите оказали помощ след тежката злополука на автомагистрала " Тракия " минути, откакто тирът с турска регистрация къса мантинелата, навлиза в насрещното и опустошава куп коли. В този миг Моника Димитрова и Мария Велкова пътуват към Бургас. И двете са с здравно обучение и мечтаят да работят като лекари. А казусът е безусловно полева подготовка.

" Беше все едно е от някакъв заплашителен филм, просто на автомагистралата нямаше придвижване, имаше хора, излезли от колите, всички крещяха, плакаха. Това е обстановка, която човек не може да си показа,че може да се случи ", описа Моника.

Двете девойки реагират бързо, поставят маска и хукват към останките от премазани коли.

" Видях че има човек, който беше затиснат под една от колите, което за мен значеше че мъчно ние в този миг бихме могли да помогнем с нещо. Другия човек беше в една от колите, само че при него отиде доктор ", описа Мария.

Оказва се че премазаният мъж е водачът на тира.

" За жал умрелите бяха повече от оживелите и ние взехме решение да се фокусираме към оживялата жена, на която в действителност можехме съответно да помогнем. Камионът димеше и по-късно се възпламени, до момента в който ние бяхме тъкмо до него. И просто изместихме тази жена от другата страна ", изясни Моника.

След преживения смут, който не се учи от учебниците, двете девойки са уверени, че изборът им да избавят животи е верен, написа още " Нова ТВ ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР