Две момчета от България донесоха късмет на Григор Димитров на

...
Две момчета от България донесоха късмет на Григор Димитров на
Коментари Харесай

Български момчета носят късмет на Григор Димитров на турнира в Ротердам

Две момчета от България донесоха шанс на Григор Димитров на първата му среща от шампионата от сериите АТР 500 ABN AMRO WTT в Ротердам (Нидерландия).
View this post on Instagram

A post shared by MV Тennis World (@mvtennisworld) on Feb 10, 2020 at 7:21pm PST

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров подчини 8-ия подложен Денис Шаповалов в 1/16-финалите с 6:3, 7:6(3) за 1 час и 31 минути игра.

Сред най-големите почитатели на Гришо на шампионата в Ротердам се оказаха и братята Ивайло Пенчев (8 години) и Виктор Пенчев (5 години). Двамата не спираха да приветстват изявите на Димитров и това очевидно впечатли уредниците, които след успеха на българина в зала “Ахой”, която е потенциал за 16 000 фенове, ги поканиха на специфична среща с Григор Димитров.

Ивайло и Виктор, които живият в немски град Кьолн, упражняват тенис, а техен кумир е тъкмо Григор Димитров.

Родният тенисист поздрави братя Пенчеви с голяма усмивка, даде им подписи, прегърна ти и се снима с тях.

Иво и Виктор към този момент ги познават съвсем всички в зала “Ахой”. Организаторите на шампионата към този момент назовават по-големия Иво “Димитров”, а по-малки стана любим на Данийл Медведев, който се снима за спомен с него.

От локалната телевизия rijnmond.nl към този момент снимаха репортаж за Вики и Иво Пенчеви, който ще го излъчат директно преди идната среща на Григор Димитров на 1/8-финал против канадеца Феликс Оже-Алиасим.
| De uitslagen van de maandagavond van het @abnamrowtt in @rotterdamahoy: @GrigorDimitrov klopte @denis_shapo in twee sets. https://t.co/7Tl4aOu3xe
— Rijnmond Sport (@RijnmondSport) February 10, 2020 Двубоят ще се играе на следващия ден вечер след 22,00 часа и ще бъде излъчен онлайн по MAX SPORT 1.
Ивайло и Виктор упражняват тенис при своята майка Петя Вушева-Пенчева, която е шампионка на България от 1998 година. Баща им Валентин е играл волейбол в ЦСКА.

8-годишният Ивайло Пенчев към този момент има и триумфи на корта и към този момент играе в шампионати за 10 и 11-годишни в Германия. От 8 шампионата, които е взел участие е спечелил 6 от тях. През март Иво ще взе участие в на шампионата Мастърс на Германия, където ще съставлява сборния тим на Северен Рейн-Вестфалия. В края на 2019 година 8-годишният Ивайло Пенчев завоюва мощния за 10-годишни Harrison Bowl в Атланта (САЩ).
5-годишният Виктор Пенчев също взе участие към този момент в шампионати по тенис за най-малките.

Утре вечер Иво и Виктор още веднъж ще са измежду най-запалените почитатели на Григор Димитров в зала “Ахой” в Ротердам по време на мача му против Феликс Оже-Алиасим и се надяват още веднъж да донесат шанс на най-хубавия български тенисист.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР