Две момчета - на 13 и 14 години, са убили

...
Две момчета - на 13 и 14 години, са убили
Коментари Харесай

Две момчета убиха клошар във Варна

Две момчета - на 13 и 14 години, са умъртвили по изключително нечовечен метод 53-годишен скитник във Варна, оповестиха от Окръжната прокуратура в града.

По-голямото момче е арестувано и е упрекнато за убийството на Красимир Куртев, осъществено по хулигански подбуди и по изключително непосилен метод. То ще остане в ареста за период до 72 часа.

13-годишният му съизвършител не може да носи наказателна отговорност по закон. Момчето е настанено в дом за краткотрайно настаняване на малолетни и малолетни причинители на закононарушения.

Разследването на убийството е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел. Прокуратурата ще внесе искане във Варненския областен съд за взимане непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ по отношение на 14-годишния Д. Ж.

Бездомникът Красимир Куртев е бил открит в безпомощно положение в региона на пазара до блок 20 в кв. „ Владиславово “. Случаен минувач повикал спешна помощ. Лекарите открили гибелта на 53-годишния мъж, по чието тяло имало забележими следи от пострадвания. Аутопсията на тялото посочила, че гибелта е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна контузия. Починалият е и със счупени ребра, предизвикали скъсване на вътрешните му органи.

Разследващите са открили четири деца - две момчета на 14 и две на 13 години, които имали отношение към тежкото закононарушение.

След осъществени процесуално-следствени дейности, правосъдни експертизи, оглед на материалните доказателства, претърсвания по необходимост и изземвания, през вчерашния ден са събрани доказателства, че причинители на тежкото престъпно закононарушение са 14-годишният Д. Ж. и 13-годишният му съизвършител К. М.

Към сегашния миг не е открита виновност на останалите две момчета - едното е снимало дейностите на приятелите си, а другото следило протичащото се.

На 16 януари момчетата се скарали с бездомника Красимир. На 17 януари му нанесли побой. Три дни по-късно двете момчета още веднъж нанесли нечовечен побой над мъжа, след което той умрял.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР