Две мобилни апликации стават достъпни за устройства с AndroidНови мобилни

...
Две мобилни апликации стават достъпни за устройства с AndroidНови мобилни
Коментари Харесай

Google пуска нови приложения за хора с увреден слух

Две мобилни приложения стават налични за устройства с Android

Нови мобилни приложения ще оказват помощ на хората с повреден слух (източник: CC0 Public Domain)

Две нови приложения за смарт телефони с операционна система Android целят да оказват помощ на хора с повреден слух. Мобилните приложения са дело на интернет колоса Гугъл.

Live Transcribe е приложение, което употребява микрофона на смарт телефона за транскрибиране на тирада в действително време. Това разрешава на хората със загуба на слуха да четат текстова версия на преди малко казаното.

Приложението работи на 70 разнообразни езика. Който желае да го тества, може да се записва в магазина Гугъл Play, с цел да бъде известен, когато приложението се появи за консуматори.

Sound Amplifier пък е основано да усъвършенства яснотата на речта към потребителя посредством пречистване на външния и нежелания звук. То не усилва силата на звука, който е и без друго мощен, само че го почиства.
още по тематиката
На процедура това приложение трансформира смарт телефона (и слушалките му) в слухов уред. Работи без интернет връзка, за разлика от Live Transcribe.

Решението на Гугъл несъмнено е добра вест за всички с повреден слух по света. Според Световната здравна организация, до 2055 година броят на хората с частична или цялостна загуба на слуха ще доближи 900 милиона.

Наред с това обаче новите приложения са показателни за упоритостите на Гугъл в региона на обработката на натурален език и машинното самообразование, разясняват анализаторите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР