Две места в общата листа за евроизборите, едно от които

...
Две места в общата листа за евроизборите, едно от които
Коментари Харесай

Румен Христов: Ще предложим знакови имена за общата листа с ГЕРБ

Две места в общата листа за евроизборите, едно от които избираемо, дадоха обещание от ГЕРБ на Съюз на демократичните сили. Предложенито за коалиция обаче занапред би трябвало да бъде разисквано и утвърдено от Националния съвет на Съюз на демократичните сили, а претендентите, които партията ще предложи за общата листа с ГЕРБ, са " знакови ". Така разяснява новината от през вчерашния ден ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов в студиото на " Сутрешен блок ".

" Това беше един знак от страна на двете обединения, които преговаряха. Това беше сигнал към Националния съвет на Съюз на демократичните сили в случай че вероятно реализираме единодушие, на какво можем да разчитаме ", разяснява ръководителят на Съюза на демократичните сили.
Според Христов апелът на ръководителя на Европейската национална партия Жозеф Дол е бил катализаторът за започване на договаряния с ГЕРБ. Ръководството на Съюз на демократичните сили е получило мандат от Националния съвет на партията да договаря с другите сили, членки на ЕНП - ДСБ, ДБГ и ГЕРБ.
" Това не е първият апел от страна на ЕНП към български партии. Имаше няколко преди този момент в годините. Едното е доста знаково - в Каденабия, след което се образува ОДС. Благодарение на това обединяване ние постигнахме 138 депутата и независимо болшинство ", напомни Христов.
Като залог и мотивация зад обединението сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Христов дефинира увеличението на броя на мандатите на ЕНП, излъчени от България.
" Имаме разлики с политическа партия ГЕРБ, ние ги подлагаме на критика градивно и аналитично във вътрешнополитически проект ", разяснява той, цитирайки несъгласието им с построяването на АЕЦ Белене и терзанията им по отношение на " Турски поток " и обвързаността с Русия.
Относно претендентите, които ще бъдат излъчени от Съюз на демократичните сили за общата листа, водачът на партията ги дефинира като " знакови имена ". Христов изясни, че договарянията с " Демократична България " са прекъснати едностранно от тях, само че съгласно него диалозите с тях могат да продължат.
 ГЕРБ дадоха обещание на Съюз на демократичните сили две места в общата листа за евроизборите ГЕРБ дадоха обещание на Съюз на демократичните сили две места в общата листа за евроизборите
Две места в общата листа за Евроизборите, едното от които - сигурно избираемо.Това дадоха обещание през днешния ден от ГЕРБ на Съюз на демократичните сили на първа среща за Евроизборите ме...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР