Две малки семейни фирми бяха наградени с почетна значка на

...
Две малки семейни фирми бяха наградени с почетна значка на
Коментари Харесай

Кметът на Монтана награди семейни фирми

Две дребни фамилни компании бяха наградени с почетна значка на община Монтана за важен принос в развиването на икономическия и обществения разцвет на града и региона. Това са „ Органик БГ ЕООД – село Долно Белотинци, и Полихром ЕООД – Монтана. Собствениците Лидия Заркова и Миглена Иванова получиха оценката от кмета Златко Живков на тържествения банкет във връзка 127-годишнина от оповестяването на градския статут на Монтана. Това е вторият огромен празник на града след формалния - Деня на Свети Дух.
На 2 декември 1891 година е публикуван Указ № 626 на княз Фердинанд, с които се утвърждава решението на VІ нормално Народно заседание за това Кутловска селска община да бъде преименувана в градска под наименование Фердинанд. От 2000 година датата се празнува публично и кмета на Монтана отличава компании, съдействали за развиването и просперитета на града и общината.
„ Органик БГ” - село Долно Белотинци, е фамилна компания, профилирана за произвеждане на натурални биологични артикули. Стартира активността си през 2006 година, когато е засадена 100 декара градина с ябълкови овошки. През 2012 стартира произвеждане на първия български естествен жив ябълков оцет. Продължават с опитите и основават още 8 типа естествен оцет от малина, арония, шипка, нар, ягода, вишна, бъз и годжи бери. На интернационалния панаир в Пловдив през 2017 компанията е отличена с първо място в категория „ Иновации” за продукта оцет от годжи бери.
„ Полихром” ЕООД – Монтана е основана през 2000 година с съществена активност – доставка и продажба на строителни материали. Непрекъснато уголемява асортимента и услугите, които предлага. Установява отлични взаимоотношения с някои от най-големите в международен мащаб производители на строителни материали като Knauf, Mapei, Sika, Bramac, Wienerberger и други Предлага богата гама от артикули, които участват в целия развой на актуалното строителство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР