Две линейки получи Многопрофилната болница за активно лечение в град

...
Две линейки получи Многопрофилната болница за активно лечение в град
Коментари Харесай

Болницата в Разлог се сдоби с две нови линейки

Две коли за спешна помощ получи Многопрофилната болница за интензивно лекуване в град Разлог. Новите коли са доставени от Германия и ще обслужват пациенти от 4 общини в района, с тях ще се усъвършенства качеството при превозване на пациентите. Дарението е от РОТАРИ клуб Разлог и е на стойност над 50 000 евро.

Новите коли за спешна помощ са оборудвани с съвременна инсталация за незабавна помощ. Разполагат с механизирани носилки и електрошок.
лекар Божидар Велев, шеф на МБАЛ-Разлог: По този метод, с помощта на оборудването, което имат, се покачва сигурността и качеството и превоза на един болен в тежко положение, било в коматозно или в шоково. Оборудвани са със всичко належащо. Никола Цаков: Най-важното е оборудването, тъй като без съоръжение човек може да си отиде, в случай че е в тежко положение.Костадин Гърменов: Необходими са, извънредно се нуждае по този начин, тъй като тука регионът е доста далечен и са нужни за болничното заведение.
Дарението е изключителна значимо за болничното заведение, описват лекарите, тъй като досега при превозване на пациенти се е налагало да употребяват инсталация за незабавна помощ от отделенията. Линейките ще бъдат изключително потребни и през зимния сезон, когато зачестяват случаите на състезателен травматизъм в прилежащата община Банско.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР