Две легенди на бокса споделиха мнението си за възможността професионални

...
Две легенди на бокса споделиха мнението си за възможността професионални
Коментари Харесай

Владимир Кличко и Ленъкс Люис поспориха в социалните мрежи

Две митове на бокса споделиха мнението си за опцията професионални боксьори да вземат участие на олимпийски игри. Поводът за полемиката беше решението на AIBA да разреши на професионални боксьори да вземат участие в Токио 2020. Този ход бе неодобрен от доста боксови организации, а Световният боксов съвет (WBC) заплаши с 2-годишно наказване професионалните боксьори, които решат да вземат участие на олимпиадата следващата година.

“Професионалните боксьори не би трябвало да се бият против дилетанти на олимпиадата. Някой може да бъде съществено засегнат. Боксът не е като другите олимпийски спортове. Това е доста неприятна идея”, написа Люис на своята страница в “Туитър”.

“Глупости, отговори му Владимир Кличко. - В интерес на истината, всички експерти се показаха едва в Рио. Всъщност професионалният боксьор е в неизгодна позиция, когато се изправи на кръга против дилетант по разпоредбите на аматьорския бокс. Изиграл съм стотици рундове спаринги с дилетанти и знам защо приказвам.”
 Ленъкс Люис обаче не му остана задължен: “Разбира се, че има неопитни експерти, които не могат да се конкурират с елитните дилетанти. Но откакто един път отворите тази кутия (б.р. има се поради кутията на Пандора - постоянно използвана метафора, с която се значи почтено деяние с тежки и нормално негативни последствия), къде ще поставите границата? Не мога да се сетя за първокласен боксьор от международна класа, от която и да е категория, който би бил в неизгодна позиция против дилетант.”

Professional boxers should NOT be fighting in the Olympics against amateur fighters. Someone could get seriously hurt. You dont PLAY boxing like other many other Olympic sports. This is a very bad idea. #MyTwoCents
— Lennox Lewis (@LennoxLewis) 10 октомври 2019 година Припомняме, че неотдавна международният първенец в тежка категория Анди Руис разгласи, че с наслада би боксирал на шампионата в японската столица и ще прегледа договорите с обособените организации за сходен ход. Той бе поканен от мексиканската федерация да се причисли към олимпийския тим, само че президентът на WBC Маурисио Сюлейман заплаши, че всеки експерт, без значение някогашен или сегашен първенец, който реши да взе участие в Токио, ще бъде осъден с изваждане от ранкинг листите на WBC за две години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР