Две лъвчета се родиха в зоопарка в Благоевград преди 3

...
Две лъвчета се родиха в зоопарка в Благоевград преди 3
Коментари Харесай

Съдбата на две новородени лъвчета в Благоевград е под въпрос

Две лъвчета се родиха в зоопарка в Благоевград преди 3 дни. Появата им на бял свят не била планувана, а природозащитници се притесняват, че изискванията за развъждане не са положителни. Тревожният сигнал, че лъвчетата няма да оцелеят, изпратиха фенове на bTV.

В сигнала се показва: „ Получихме информация, че в нашия зоопарк са се родили две лъвчета, през днешния ден стават на 3 дни. Обаче нямат условия да ги гледат и може да ги убият. Това го чухме от човек, работещ там “.

Отиваме на място. Виждаме едно лъвче, което лежи единствено, отвън помещението. Стои по този начин дълго време. Намираме гледачите.

– Те са при майката, тя си ги гледа, ние нема какво да им вършим.
– В момента обаче лъвчето не е при майката, а извън в клетката, нея я няма, на горещина.
– Излизат и отново си влизат. Те си избират, седат навън, влизат вътре, лази, лази.
– Живи ли са и двете сега?
– Да, живи са.

Екипът ни обаче видя, че лъвчето престоя на плочата един час и никой не отиде при него, няма и вода.

Според шефа на зоопарка, който е в отпуск, раждането е непредвидено.

„ Женската има и серпантина, и имплант да не ражда, случило се е, родила е, какво да ги вършим “, сподели Крум Попниколов, шеф на Зоопарка.
- А те брат и сестра ли са огромните лъвове?
- По принцип да, и в природата кой ги отделя бе, Ирина?

„ Тяхното раждане не е било планувано, както постоянно се случва у нас, и доколкото ми е известно управата няма решение за ориста им. Зоопаркът е позволил голямата неточност да допусне мъжката и женската да бъдат дружно през размножителния интервал, голямата неточност да предотврати раждането на нежеланите лъвчета и в последна сметка са изправени пред взимането на още една неточност – да умъртвят лъвчетата, в случай че нямат решение за тях, което е скандално “, разяснява Явор Гечев от Фондация „ Четири лапи “.

Съдбата на дребните е в ръцете на майка им, настояват от управата.

„ Зависи от майчиния инстинкт, нито от мен, нито от теб. Ако майката се грижи за тях, ще оцелеят “, твърди Крум Попниколов.

Преди дни, от „ Четири лапи “ посетили зоопарка. Отказано им било да видят лъвовете, само че открили неприятни условия и хигиена. За умъртвяване на животно законът планува затвор.

През май предходната година зоопаркът в Хасково загуби 2 новородени лъвчета, поради закъсняла здравна грижа. Тогава за гибелта им се разбра, след сигнал на „ Четири лапи “.
Хасковският зоопарк загуби две новородени лъвчета поради липса на съответна здравна грижа Този случай може да му коства бъдещото позволение за развъждане на диви котки
Година по-късно зоопаркът в Хасково още веднъж се радва на потомство - две дребни лъвчета, които към този момент са на 8 месеца. Те са живи, с помощта на своевременната грижа на ветеринарите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР