Две компании от региона оглавяват престижен рейтинг за 2019 г.Иновациите

...
Две компании от региона оглавяват престижен рейтинг за 2019 г.Иновациите
Коментари Харесай

Азиатски фирми движат иновациите

Две компании от района оглавяват влиятелен рейтинг за 2019 година

Иновациите в хай-тек промишлеността се изместват към Азия, съгласно настоящ рейтинг (източник: CCO Public Domain)

Поредното издание на рейтинга на Fast Company за най-иновативните компании в света слага отпред китайска компания. В настоящата ранглиста за 2019 година Apple, която оглавяваше листата за предходната година, слиза на 17-то място.

Fast Company изследва активността на хиляда компании от целия свят, включително техните нововъведения и бизнес начинания, които въздействат на развиването на пазара и общата просвета. Отчитат се също по този начин методите за реализиране на триумф в динамично изменящия се свят.
още по тематиката
Най-иновативна компания по тези критерии се оказва китайската Meituan Dianping. Тя създава платформа за поръчка на храна, запазване на хотели и покупка на билети.

На второ място в рейтинга е услугата за поръчка на такси Grab, която е известна в района на Югоизточна Азия. Така водещите позиции в класацията заемат компании, свързани тясно с азиатския пазар.

След тях се подрежда Националната баскетболна лига на Съединени американски щати – тя е отличена за дейното внедряване на разнообразни софтуерни решения, включително стартирането през 2018 година на лигата за киберспорт за играчите в баскетболния симулатор NBA 2K.

В рейтинга за предходната година Apple беше приета за най-иновативната компания, поради амбициозния й метод към създаването на програмен продукт и хардуер, включително процесорите A Series за iPhone и IPad, както и за самодейностите на компанията в основаването на медицински приложения и изкуствен интелект.

Тази година обаче Apple заема едвам 17-то място в рейтинга. Но все пак специалистите акцентират достиженията на компанията в създаването на хардуер, в частност процесора A12 Bionic, който съдържа 6,9 милиарда транзистора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР