Две компании бяха вписани в АПИ като доставчици на декларирани

...
Две компании бяха вписани в АПИ като доставчици на декларирани
Коментари Харесай

АПИ вписа две фирми като доставчици на GPS данни за тол такси

Две компании бяха вписани в АПИ като снабдители на декларирани (GPS) данни, които ще се употребяват за пресмятане на дължимите от тежкотоварните коли тол такси.

Компаниите " Тол БГ " ЕООД и " Дак-22 " ЕООД са първите включени в обществения лист, наличен на интернет страницата на Националното тол ръководство - bgtoll.bg. Информацията е на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Според член 20 алинея 2 от Наредба за изискванията, реда и разпоредбите за създаване и действие на смесена система за таксуване на другите категории пътни транспортни средства на база време и на база изминато разстояние админът, който събира пътни такси, вписва доставчиците на декларирани данни в обществен лист. Този лист се поддържа на интернет страницата на админа.

Доставчиците на декларирани данни ще дават за обработка на националните и европейските снабдители на услуги - сътрудници на Агенция " Пътна инфраструктура ", информация за географското позициониране на техните клиенти по републиканската пътна мрежа.

В Националното тол ръководство на база на обработени данни ще пресмятат дължимата тол такса на съответния тежкотоварен автомобил. Доставчиците на декларирани данни ще употребяват устройства за сателитно позициониране (GPS тракери) или бордови устройства.

Процедурата и заявката за регистриране на снабдители на декларирани данни в обществения лист могат да бъдат открити на уеб страницата bgtoll.bg в раздел " За нас ", както и на уеб страницата на Агенция " Пътна инфраструктура " api.bg. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР