Две ключови улици в столичния квартал Изток стават еднопосочни. Движението

...
Две ключови улици в столичния квартал Изток стават еднопосочни. Движението
Коментари Харесай

Променят движението по ключови улици в столичния квартал Изток

Две основни улици в столичния квартал " Изток " стават еднопосочни. Движението се трансформира по " Николай Хайтов " и " Атанас Далчев ". 

Проектът, с който се вкарва новата организация на придвижването, е на общинско дружество Софинвест. Той е прегледан в експертната транспортна комисия към Столична община и е утвърден по принцип.

Документът обаче е върнат на Софинвест за спомагателен разбор и елементи, след което комисията ще се произнесе дефинитивно. Очаква се след Нова година измененията да станат факт, изясни за OFFNews кметът на региона Цветомир Жеков. Той посочи, че въвеждането на еднопосочното придвижване и слагането на съответните знаци ще се извърши от " Управление на трафика " към Столична община. 

Аз също желая измененията да се случат допустимо най-скоро, придвижването по тези улици е натоварено, има конфликтни точки, тъй че се надяваме нещата да се подобрят, сподели още Жеков. 

Той акцентира, че еднопосочното придвижване по " Хайтов " и Далчев " ще се вкара пробно за 6 месеца, каквато е практиката в региона. Целта е, в случай че се появят проблеми или пропуски в организацията на процедура, те да бъдат отстранени, изясни кметът на регион " Изгрев ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР