Две класни украински попълнения привлече хандбалният отбор на Етър 64

...
Две класни украински попълнения привлече хандбалният отбор на Етър 64
Коментари Харесай

Етър 64 привлече две украинки, би в две контроли в Гърция

Две класни украински попълнения притегли хандбалният тим на Етър 64 (Велико Търново). Първата е добре познатата у нас Анна Захарова, а втората – 20-годишната Олександра Замишляк.

34-годишната Анна Захарова към този момент игра за " виолетовите ", като бе привлечена от Украйна през 2012 година. В кариерата си тя бе минала през Киев-2000, Спартак (Киев) и кипърския Ластрия. С етърки няколко пъти стана първенец на България, а в последните години игра за Свиленград. Сега още веднъж се завръща във Велико Търново. Олександра Замишляк пък е родена през 1998 година, идва от Киев и играе като десен гард. Етър 64 се е подсилил и с вратарката Кристияна Цветанова от Свищов, както и с Полина Стоянова от Локомотив (Горна Оряховица). В същото време стана ясно, че най-опитната и титулувана състезателка на отбора Соня Богданова е напуснала към този момент тима, защото е отпътувала за Англия. Все още не е ясно дали още веднъж ще се завърне в Етър.

Олександра Замишляк към този момент дебютира за отбора при гостуването в Гърция. Етър игра в Просочани (близо до Драма) две контролни срещи. Двата клуба са в другарски връзки и " болярките " за трета година пътуват за мачове до такава степен. " Клубът влезе тази година в гръцката първа дивизия, а при старшата, младшата възраст и до 14 години е държавен първенец ", заяви президентът на Етър Атанас Атанасов.

Етърки пътуваха с 12 състезателки, без Мария Йорданова и Петя Кръстева и напусналата Соня Богданова. В първия си мач българският отбор завоюва с 34:28, като до почивката водеше със 17:15. Във втората среща търновки още веднъж биха – с 35:25 (17:10). Украинката Замишляк бе и най-резултатната състезателка, като наниза 12 гола, а 10 добави Маги Христова.

Вече е подготвена и програмата за шампионата на А РХГ при дамите. В него ще вземат участие 7 тима, нов член е Спартак (Плевен), заяви Атанас Атанасов. Шампионатът започва на 5 октомври, само че по стратегия етърки почиват. Те трябваше да почнат на 12 октомври с посещение на Поморие, само че по молба на противника срещата е отсрочена чак за 17 ноември. Така действително стартът на Етър 64 в шампионата е чак след месец – на 19 октомври с домакинство на Ники спорт (Сливница).

dnesbg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР