Две китайски компании са изразили намерение за създаването на производствена

...
Две китайски компании са изразили намерение за създаването на производствена
Коментари Харесай

Китайски компании искат да произвеждат електрически автобуси в България с инвестиция за €25 милиона

Две китайски компании са изразили желание за основаването на индустриална база за електрически рейсове в България, оповестиха от Българската организация за вложения (БАИ). Намерението е и за създаване на развоен център.

Прогнозната обща инвестиция е в размер на €25 млн. и ще обезпечи 250 работни места.

През предходната седмица бе подписан меморандум за съгласие сред изпълнителния шеф на БАИ Стамен Янев и китайските компании " Джангсу Алфа Автобуси " и " Ей Си Ен Уърлдуайд ". Той бе парафиран в наличието на заместител министър-председателя по икономическата и демографска политика Марияна Николова в постройката на българското посолство в Пекин.

" Електромобилите ще способстват запазване на околната среда и понижаване на нездравословните излъчвания. Българското държавно управление основава удобна бизнес среда за развиване на автомобилното произвеждане. Разполагаме с квалифицирани фрагменти в тази сфера, като водещи международни компании създават у нас високотехнологично автомобилно съоръжение ", увери Николова.

" Джангсу Алфа Автобуси " е измежду първите производители на електрически автомобили в Китай, като през 2012г. пуска първия си модел рейсове със лично съоръжение и съвременни технологии. Фирмата работи в съдействие със международни автомобилни компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР