Две китайски авиокомпании позволиха ползването на мобилни телефони на борда

...
Две китайски авиокомпании позволиха ползването на мобилни телефони на борда
Коментари Харесай

Китайски авиолинии позволиха употребата на телефони по време на полет

Две китайски самолетни компании разрешиха използването на мобилни телефони на борда на самолетите си. В общо изказване „ Източнокитайските авиолинии “ и „ Хайнанските авиолинии “ оповестиха, че пасажерите им ще могат да се възползват от този разкош още от през днешния ден, 18 януари.

В оборудваните с Wi-Fi салони към този момент всеки ще има опцията да се включи към интернет благодарение на мобилния си телефон, стига устройството да е сложено в самолетен режим. Ако то обаче няма сходна функционалност, то то ще би трябвало да бъде изключено преди политане. Осъществяването на телефонни диалози посредством естествената клетъчна връзка също ще си остане неразрешено.

Първият полет, на който пасажерите имаха опцията да оставят включени мобилните си телефони по време на полета и даже да посърфират в интернет, беше на „ Хайнанските авиолинии “ по въздушното трасе Хайкоу-Пекин.

До нововъведенията се стигна, откакто на 15 януари Авиационната администрация на Китай промени настоящата наредба по отношение на потреблението на електронни устройства на борда, което разреши на самолетните компании да започват процеса по унищожаване на възбраната за потребление на мобилни телефони по време на полетите. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР