Две къщи със стопански постройки в Търговище изгоряха, а на

...
Две къщи със стопански постройки в Търговище изгоряха, а на
Коментари Харесай

Три къщи горяха в Търговище, загина 88-годишен мъж

Две къщи със икономически постройки в Търговище изгоряха, а на трета са нанесени обилни материални вреди.

По непотвърдена информация пожарът е зародил след 9 часа тази заран на ул. „ Китка " в кв. " Малчо Малчев ". Очевидци описват, че огънят е тръгнал от стая или прилежащ гараж. Бързо се е популяризирал поради вятъра и е обхванал целия парцел. След което се е трансферирал и на прилежащите, заяви Българска национална телевизия.

В региона къщите са залепени съвсем една до друга и това е улеснило разпространяването на огъня.

По думите на съседи в къщата, където е зародил пожара, са живеели 88-годишен възрастен мъж, който е умрял, а 82-годишната му брачна половинка е избавена. Тя е прегледана в Спешна помощ и е в положително положение.

В потушаването на пожара са взела участие 4 екипа на пожарната, само че защото към момента има заплаха, дежурен екип е оставен на мястото. Текат следствените дейности за изясняване на аргументите за пожара.

" За мен пожарната пристигна доста бързо, може би за 5 минути. 2 ли са? 3 ли са? Те са къща до къща. Веднага хукнах натам, вместо да си вляза в къщи, нищо не можеше да се помогне, с изключение на за дядото, нищо. Огънят излизаше от прозореца към този момент. Мъчихме се да изкараме дядото, обаче огънят към този момент беше излязъл от прозореца, нямаше метод по какъв начин да помогнем, изкарахме единствено бабата навънка ", сподели за Българска национална телевизия Красимир Тончев, комшия и свидетел на пожара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР