Две жени, участвали в схеми за телефонни измами, са установени

...
Две жени, участвали в схеми за телефонни измами, са установени
Коментари Харесай

Две полицайки в Пазарджик забогатяха за броени часове

Две дами, взели участие в схеми за телефонни измами, са открити и арестувани от чиновници на РУ-Пазарджик. „ Дуото “ е изпълнявало ролята на мулета, които да вземат и придвижат паричните суми по веригата.

В края на ноември предходната година жертва на телефонна машинация станала 72-годишна жителка на Пазарджик. Спрямо нея била употребена добре известната към този момент скица, при която причинителите се показват за полицейски чиновници, които проверяват сходен жанр закононарушения, написа Блиц.

Под претекст, че ще извършат арест на телефонни измамници, те поискали от старата жена да им даде наличните си пари, като сумата след това щяла да и бъде възобновена. Пенсионерката хвърлила през терасата на жилището си сумата от 11 300 лв. и не след дълго схванала, че е станала жертва на машинация.

С следствието се заели чиновниците от бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик. След няколкомесечна работа по случая те открили, че паричната сума е била взета от 23-годишната Х.Г. от Троян и нейната съучастничка З.Р.- 20 година от Добрич. Х.Г. е престъпно проявена, разследвана е от служителите на реда в района и за други случаи на присъединяване в телефонни измами.

Установени са осъществени от нея закононарушения на територията на Панагюрище и Пещера.

Двете дами са арестувани в ареста на РУ-Пазарджик за период от 24 часа. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в регионалния град срокът на задържането им е продължен със 72 часа. Работата по документиране на незаконната им активност продължава, води се полицейско произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР