Две жени на около 50 години починаха след нападение в

...
Две жени на около 50 години починаха след нападение в
Коментари Харесай

Две жени убити при нападение в шведско училище |

Две дами на към 50 години починаха след нахлуване в приблизително учебно заведение в южния шведски град Малмьо, заяви полицията.

18-годишен възпитаник там е задържан по съмнение в ликвидиране. Той самичък се е обадил в службата за незабавна помощ и е споделил, че е умъртвил двама души, пишат шведски медии, представени от Би Би Си. Те допълват, че той е бил въоръжен с нож и секира. Полицията към момента не е удостоверила публично детайлностите.

Двете служителки в Латинското учебно заведение в Малмьо са били откарани в болница с кола за спешна помощ, само че са умряли от раните си.

По време на нападението в постройката е имало 50-ина души - възпитаници и учители.

Сигналът е подаден в полицията малко след 17 ч. локално време в понеделник. На място чиновниците са разкрили двете ранени дами. Полицията е евакуирала учебното заведение и претърсила територията му, само че не разкрила " никакви индикации " за повече причинители.

Учители и възпитаници описват, че служители на реда влезнали в учебното заведение с извадено оръжие и им наредили да останат заключени в класните стаи в продължение на няколко часа.

Няколко часа по-късно учебното заведение остана оградено с полицейска лента, а на мястото на случая към момента имаше многочислени полицейски коли и коли за спешна помощ.

" Това е безусловно извънредно ", съобщи шефът на учебното заведение Фредрик Хемменсьо пред вестник " Афтонбладет ".

Полицаите обявиха, че към момента се пробват да схванат какво стои зад случая. " Сега ни чака доста работа, с цел да можем да разберем какво се е случило и какъв е претекстът за това извънредно събитие ", съобщи началникът на полицията в северната част на Малмьо Оса Нилсон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР