Две жени - на 29 и на 52 години, са

...
Две жени - на 29 и на 52 години, са
Коментари Харесай

Две жени са заразени с коронавирус в Русе

Две дами - на 29 и на 52 години, са новите случаи на инфектирани с ковид в Русе. Те живеят фамилно с двама от мъжете, чиито позитивни резултати бяха оповестени преди два дни. Това оповестиха от Областния действен щаб в крайдунавския град.
Двете дами са били под 14-дневна домашна карантина, като от през днешния ден са в самоизолация за период от 28 дни. Към момента положението им е положително и не се постанова болнично лекуване. По-тежки признаци е показала 52-годишната жена, която в границите на три-четири дни е имала мощно главоболие, стомашно разстройство, загуба на подушване и усет, като няма данни да е била с висока температура.
От Областния щаб оповестиха, че контактните лица на новозаразените се изследват. От там изясняват, че от началото на изключителното състояние двете дами са били свели до най-малко обществените си контакти.
В Русе инфектираните към този момент са общо 12. От тях трима са излекувани. Останалите девет са в положително здравословно положение. Те са на домашно лекуване и под карантина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР