Две жени и мъж, завърнали се от Китай и Тайланд,

...
Две жени и мъж, завърнали се от Китай и Тайланд,
Коментари Харесай

Трима под карантина след завръщане от Китай и Тайланд

Две дами и мъж, завърнали се от Китай и Тайланд, се следят от българските здравни управляващи у нас. Жените са били с температура и по тази причина са сложени под карантина. За благополучие, по последна информация, здравословното им положение се усъвършенства и няма опасности. Това заяви на ексклузивен брифинг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по отношение на разпространяването на новия ковид nCoV.

„ При единия случай става въпрос за жена, завърнала се от Пекин, Китай, за която е открито съществуването на метапневмовирус, което изяснява нейното положение. Вторият случай е на жена от Добричка област се е завърнала от Тайланд, само че рискът за нея е доста по-малък, от през вчерашния ден тя е без температура. С оглед на предварителната защита, дамата е изолирана “, уточни основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Третият случай е на мъж, завърнал се от Китай, който е под наблюдаване във ВМА. За него също се изключва съществуването на ковид.

„ Има и още една жена, завръщаща се от провинция на Китай, която не е наранена от вируса. Тя е пътувала от Китай с полет през Доха, по време на който, единствено тъй като й се е скъсала маската, декларира на екипажа, че към този момент е инфектирана с ковид и желае помощ “, уточни Кунчев и помоли всички жители да демонстрират схващане и успокоение.

От здравното министерство обявиха, че наблюдават от близко рекомендациите на Световната здравна организация по отношение на методите за предотвратяване от това заболяване.

„ Създадена е съгласуваност сред лечебните заведения, към които има инфекциозни отделения, както и инфекциозната болница в София по какъв начин да реагират при изискване, че има жител със подозрение, че има тази болест. Осигурени са средства за закупуване на още три термокамери за летищата в София, Варна и Бургас. Поръчано е в допълнение особено здравно облекло, ръкавици и специфични маски, които ще се употребяват от медицинския личен състав, който ще извърши съответното наблюдаване и лекуване, за които се съмняват, че имат такова болести. Оборудването ще дойде до една седмица “, отбелязва здравният министър Кирил Ананиев.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР