Две изображения на пророчицата Ванга са единствените останали свидетели на

...
Две изображения на пророчицата Ванга са единствените останали свидетели на
Коментари Харесай

Само два портрета на Ванга оцеляват след взрив и пожар, изпепелил къща до основи


Две изображения на пророчицата Ванга са единствените останали очевидци на трагичния пожар, който преди година опустоши дом в шуменския квартал Макак, споделя Дарик радио Шумен. 

На 28 януари 2017 година детонация на газова бутилка подпалва двуетажната къща на Галин. Огнената буря обгръща постройката, а взривната вълна праща част от остъклението на десетки метри от вкъщи. Стъклата на прилежащите къщи са строшени, а част от дограмите - развалени, споделя Блиц. За страдание вътре в къщата бил и татко му, който умрял. Възрастни хора посъветвали Галин 40 дни след случая да не влиза в къщата. Затова изчакал и чак през март почнал да разчиства руините.

Сред 10-те ремаркета с кашата, която е останала от покъщнината, Галин открива две изображения на Ванга. Те като че ли са непокътнати от адския огън. Бяха мръсни, само че ги измихме.

Според мен има нещо, някаква мощ - не мога да си обясня каква е, чуди се Галин. Мъжът споделя, че къщата изгоряла за 20 минути. Температурата била толкоз висока, че ледник, пералня, та даже радиаторите на парното се стопили. Арматурата на бетона поддала и плочите провиснали. Огънят се разпрострял на първия етаж, а след огледа - на тавана разкрили разтопен велосипед. Дървените плакети с лика на Ванга обаче като че ли били подминати от стихията. Ходихме на екскурзия до Рупите и тогава купихме " иконките ", спомня си Галин.

Те обаче не били единствено две, а повече, само че татко му ги раздал на познати. Едната дал на близки на момче, което било с заплаха за живота след злополука, и то оживяло. Друга пък отишла при негов другар - мохамеданин, болен от рак.

Странностите обаче не престават. Дни преди случая с пожара Галин сънувал необикновен сън. Явила му се умряла комшийка с черни облекла. Борихме се, тя ме бутна, завъртя се и избяга, спомня си Галин съня. Дали не се е мъчила да ме предизвести нещо...не знам, споделя той. Но в деня на случая обаче се оказал отвън къщата в Макак поради инцидентни условия.

Първо му се обадил прочут, с който не се виждали постоянно. Викнал го да пият кафе, а по-късно се наложило да оказват помощ на различен, който имал проблем с акумулатора. Затова се забавил и не бил в къщата, когато нещастието станало. Така евентуално е бил непокътнат от най-лошото. Въпреки че му припомнят за нещастието, Галин е безапелационен - ще остави изображенията на Ванга в къщата. Щом са останали здрави - би трябвало да си останат в къщи, споделя той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР