Две хиляди лева глоба отнесе пловдивчанин за грубо нарушаване на

...
Две хиляди лева глоба отнесе пловдивчанин за грубо нарушаване на
Коментари Харесай

Два бона глоба за пловдивчанин, скъсал униформата на полицай в дирекцията на МВР

Две хиляди лв. санкция отнесе пловдивчанин за жестоко нарушение на публичния ред, изразяващ се в обиди към служител на реда и късане на униформата му. Санкцията на мъжа бе наложена преди дни, след решение на Районен съд - Пловдив.

Екшънът се разиграл преди година в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в центъра на Пловдив.  Постовият служител на реда бил пред постройката и разговарял със собствен сътрудник. По улицата се задал мъж, който минавайки около униформените промърморил нещо, гледайки ги втренчено.

Служителят на пост го попитал дали може да му бъде потребен и дали желае нещо съответно. Пешеходецът се спрял и му отвърнал: „ Какъв си ти бе, на какъв ми се правиш? “.

Стъписан, постовият чиновник на Министерство на вътрешните работи го помолил да се държи обичайно и му изискал документ за идентичност. Това предизвикало още повече пловдивчанина. „ Какъв си ти, че ще ми искаш персонална карта. Легитимирай се! “, декларирал ядосания мъж, без да даде персонална карта.

Наложило се служителят на реда да го предложения във фоайето на дирекцията, обяснявайки му, че освен това състояние е заставен да го задържи до определяне на самоличността му.

Пловдивчанинът  започнал да се дърпа, за да се отскубне и да си тръгне, като в същото време посягал и към служителя на реда.  Хванал го за униформата и също почнал да го дърпа, като на висок звук крещял, че ще го съди. При свадата със служителя на реда, ядосаният мъж скъсал пагона му. Това към този момент наложило служителят на реда да му постави белезници и да повика екип на Четвърто районно.

Дори при идването на подкреплението, пловдивчанинът продължавал да крещи, че ще съди Министерство на вътрешните работи.

След месеци следствие, хулиганът се изправил пред съда. По време на съвещанието той отрекъл всяка дума на служителя на реда. Обвиняемият декларирал, че във въпросния ден се разхождал, когато най- ненадейно и без мотив бил придърпан от постовия служител на реда, който от своя страна му изискал персоналната карта, а той без опозиция му я предал.

След това служителят на реда  безпричинно почнал да го наскърбява, ругае и дърпа, при което даже му нанесъл удар. Вкарал го   в предверието на постройката, където почнал и да го рита.

Свидетелите обаче настояват друго. Полицай, цивилни и жители, участвали на сцената, изрично подкрепили думите на служителя на реда.

В последна сметка магистратите признаха за отговорен пловдивчанинът. Съдът го освободи от наказателна отговорност, като го наказа с санкция в размер на 2 хиляди лв../ Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР