Две хиляди лева глоба и запечатване на обекта грозят всеки

...
Две хиляди лева глоба и запечатване на обекта грозят всеки
Коментари Харесай

2000 лева глоба за стар касов апарат

Две хиляди лв. санкция и запечатване на обекта грозят всеки търговец, регистриран по Данък добавена стойност, който не смени или не актуализира софтуера на фискалното си устройство до март 2019 г„ а тези, които не са по Данък добавена стойност - до юни същата година. Това заяви представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров по време на конференция. Той посочи, че до края на седмицата всички търговци регистрирани по Данък добавена стойност ще бъдат известени от Национална агенция за приходите какво би трябвало да създадат със своя касов уред, а на уеб страницата на организацията ще има и нова онлайн услуга, която също да насочи търговците какво да вършат с устройствата си.

Приходната организация разгласи, че 3000 сервизни компании ще обновяват фискалните устройства, а цените на новите касови апарати стартират от 150 лева

От друга страна бизнесът е обезпокоен от късите периоди за промяна на фискалните устройства, както и разноските, които ще бъдат доста по-високи от първичните оценки. Тази позиция изрази Станислав Попдончев - основен финансов шеф на Българска стопанска камара (БСК).

Подмяната на фискалните устройства се постанова единствено при старите апарати, на повече от 4-5 години, съгласно новата разпоредба. По-скоро закупените касови апарати ще имат потребност единствено от актуализиране на софтуера или хардуера. Промените се вършат, с цел да може касовите апарати да изпращат информация до Национална агенция за приходите за регистрирания оборот на всеки 5 минути, а не както в този момент - в края на деня.

 

Промените засягат съвсем всички търговци - лекари, хотели, търговци на дребно, куриерски компании, таксиметрови водачи. Дори и градският превоз в някои градове ще бъде обиден, регистрират работодателите. По техни сметки към 100 хиляди устройства ще би трябвало да бъдат сменени - или софтуерно, или напълно с нов фискален уред, както и 10 хиляди фискални принтера също са за замяна./ fakti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР